Geri Dön
Gündem Otokoç 2. El’in Malatya şubesi açıldı

Otokoç 2. El’in Malatya şubesi açıldı

Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet veren Otokoç 2. El’in, Malatya şubesi açıldı. Açılışta konuşan Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, "Şirket olarak uzun süredir çift haneli olarak büyüyoruz. Deprem felaketinden sonra Malatya’da böyle bir yatırım yapmaktan keyif alıyoruz. Malatya halkına ve ekonomisine katkı sağlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Malatya’da 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet verecek olan şirket, 2028 yılında Türkiye'de 60 noktada olmayı hedefliyor. Açılışa Otokoç Otomotiv 2. El ve Filo Operasyonları İş Birimi Lideri Birkan Çalışkan, Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Otokoç 2. El 'in uzun süredir çift haneli olarak büyüdüğü ifade eden Otokoç Otomotiv Lideri İnan Ekici, “Şubat kısadır, fakat hepimiz için en uzun ay oldu. Çok büyük acılar yaşadık. Malatya'yı da gezdim. Kentteki bazı gelişmeleri görünce mutlu oldum. Böyle bir dönemde Malatya halkına ve ekonomisine katkı sağlayacak bir bayiliği devreye almak ayrıca bir keyif veriyor. İkinci el sektörü uzun süredir çift haneli olarak büyüyor ve kurumsallaşıyor” diye konuştu.

Türkiye'de ikinci el otomotiv sektörünü de değerlendiren Ekici, "Bir miktar daralmayı gözlemliyoruz ama zaman içerisinde ekonomik durağanlığı yani enflasyonun geriye gelme süreciyle beraber faizlerin de bir miktar geriye geleceğini biliyoruz. Bununla beraber yeniden yılın sonuna doğru eski hızına kavuşur ama bugünlerde bile baktığımızda ciddi yüksek adetli satışlar mümkün. Yani bu bir durma noktası değil. Sadece bir önceki yıla göre daha düşük bir yüzde ile gerçekleşiyor. Bu ülkeye hep beraber güvenmek, alınan kararları desteklemek zorundayız. Dolayısıyla bu dönem kenetlenme dönemi. Sabredeceğiz ve aydınlık günler bizimle olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Otokoç Otomotiv 2. El ve Filo Operasyonları İş Birimi Lideri Birkan Çalışkan ise deprem bölgesinin geçmiş günlerine tekrar dönmesi adına katkı sağlayacak bir yatırımı devreye almanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını ifade ederek çok büyük hayaller ve hedeflerle yola çıktıklarını belirtti. Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir süre önce yaşadığımız elim felaketlerden sonra bugün Malatya'mızı ayağa kaldıracak el birliğiyle eski günlerine döndürecek atılımlarından bir tanesine de hep birlikte şahitlik ediyoruz. Baktığınız zaman tabii otomotiv sektörü her gün büyüyen bir endüstri. Hem ülkemizin istihdamına katkıda bulunacağız hem de ikinci el pazarında kurumsal oyuncu ihtiyacını karşılamak üzere müşterilerimize güven ortamında ikinci el hizmeti sunacağız. Hedeflerimiz büyük ve doğru bayilerle, doğru yatırımcılarla ilerlemeye devam etmek."

Etkinlik açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.