Geri Dön
Dünya WCK: IDF, 7 çalışanımızın öldürülmesindeki sorumluluğunu kabul etti

WCK: IDF, 7 çalışanımızın öldürülmesindeki sorumluluğunu kabul etti

World Central Kitchen (WCK) bugün yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Gazze’de hayatını kaybeden 7 WCK çalışanının öldürülmesindeki sorumluluğunu ve hatasını kabul ettiğini duyurdu.

WCK: IDF, 7 çalışanımızın öldürülmesindeki sorumluluğunu kabul etti

WCK açıklamasında “IDF Gazze'de konvoyumuza düzenlenen ölümcül saldırıdaki sorumluluğunu ve ölümcül hatalarını kabul etmiştir. Ayrıca komuta kademesinde yer alanlara karşı disiplin cezaları uygulamakta ve diğer reformları gerçekleştirmeyi taahhüt etmektedir. Bunlar ileriye dönük önemli adımlardır.

Ancak ön araştırmalardan IDF'nin kendi protokollerini, emir komuta zincirini ve angajman kurallarını dikkate almadan ölümcül güç kullandığı da açıkça görülüyor.

IDF, ekiplerimizin tüm uygun iletişim prosedürlerini takip ettiğini kabul etti. IDF'nin silah taşımayan ve tehdit oluşturmayan personel konvoyumuza ateş açmak için herhangi bir nedeni yoktur” dedi.

“IDF, GÜVENİLİR BİR ARAŞTIRMA YAPAMIYOR”

WCK ayrıca, 7 çalışanın öldürülmesini araştırmak üzere bağımsız bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini ifade ederek, “IDF, Gazze'deki başarısızlığını güvenilir bir şekilde araştıramıyor” ifadelerini kullandı.