Geri Dön
Ekonomi Glütensiz cips ve tako raflardaki yerini aldı

Glütensiz cips ve tako raflardaki yerini aldı

Türkiye’de 140 bine yakın çölyak hastası olduğuna dikkat çeken Aly Foods’un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağlar Aksu, glüten duyarlılığı olanlar için lezzetli ve güvenli ürün seçeneklerinin sınırlı olduğunu söyledi. Glütensiz ürün portföylerini artırmayı hedeflediklerini belirleyen Aksu, “Glütensiz nachos cipslerimizi ve taco shells'i tüketicilerin beğenisine sunduk. Aldığımız olumlu dönüşler de glütensiz ürünler gamımızı artırmamız yönünde bizi heveslendirdi. Üretimimizin tamamı tortilla, taco shells, nachos, pizza tabanı ve geleneksel hazır hamurlar gibi ürünlerden oluşuyor” dedi.

Glütensiz cips ve tako raflardaki yerini aldı

Çoğunlukla tahıl içeren ürünler ürettiklerini ve sayıları gittikçe artan glütensiz hassasiyetine sahip tüketicileri göz ardı etmek istemediklerini belirten Aksu, sözlerine şöyle devam etti:

“Glüten, başta buğday olmak üzere birçok gıdada bulunan bir protein. Glüten tahıl içeren ürünlerde bulunduğu için, glütensiz beslenenler unlu gıdalardan mahrum kalıyor. Aly Foods olarak, 54 bin metrekare alan üzerinde yer alan tesisimizde, deneyimli gıda mühendisleri ve uzman kadromuzla üretimini yaptığımız ürünlerimiz, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesine ulaşıyor. Glüten duyarlılığına sahip tüketiciler için ne yapabiliriz diye düşünürken glütensiz nachos cipslerimizi ve taco shells'i tüketicilerin beğenisine sunduk. Aldığımız olumlu dönüşler de glütensiz ürünler gamımızı artırmamız yönünde bizi heveslendirdi. Üretimimizin tamamı tortilla, taco shells, nachos, pizza tabanı ve geleneksel hazır hamurlar gibi ürünlerden oluşuyor.”

“TÜKETİCİLERİMİZİ GÜVENLİ GIDA ÜRÜNLERİYLE BULUŞTURMAK ANA HEDEFİMİZ”

Ülkemizde tüketim bilincinin giderek arttığına dikkat çeken Aksu, tüketicilerin kaliteli, sağlıklı ve güvenli ürünlere ulaşma talebinin çok haklı olduğunun altını çizdi ve ekledi:

“Ülkemizde satın aldığı gıdalar konusunda araştırma yapan ve sağlığa ve çevreye zararlı bir besin maddesini satın almak istemeyen çok büyük bir tüketici kitlesi var. Bu bilinçli kitlenin taleplerinin kaliteli, güvenli ve sağlıklı gıda olduğunu biliyoruz ve bu konuda son derece haklılar. Bu nedenle üretimden paketlemeye her aşamada yüksek kalite ve güvenli gıda standartlarına göre hareket ediyoruz. Kaliteli üretim anlayışımızla BRC kalite sistemini aktif bir şekilde uyguluyoruz. TSE, FDA ve HALAL belgelerine uygun, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ürünler üretiyoruz.”

“ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZÜ YENİ ÜRÜNLERLE GÜNDEN GÜNE BÜYÜTÜYORUZ”

Yerel ve küresel tüketim alışkanlıklarını ve eğilimlerini sürekli takip ederek ürün portföylerini yeni talep ve eğilimlere göre büyütmeyi hedeflediklerini belirten Aksu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Aly Foods olarak, lezzetin sırrının kaliteden geçtiğini biliyoruz. Son teknoloji ile inşa edilmiş modern fabrikalarımızda hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayarak çevreye duyarlı ve lezzetli ürünler sunuyoruz. Yüksek kalitede ekipmanlarla ve hammaddelerle kalite standartlarını gözeterek el değmeden üretim yapıyoruz. Üstelik tek hedef kitlemiz son tüketici değil. İşletmeden işletmeye e-ticaret satış modelini uyguladığımız B2B portalımızla Horeca yani otel, restoran ve kafe sektöründeki işletmelere de tüm ürünlerimizi fabrikadan aracısız, komisyonsuz satın alma imkanı sağlıyor ve bu konuda her geçen gün daha da geliştirip yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yenilikçi bir anlayışla gıda sektörüne alışılmadık tatlar katma felsefesiyle, ürün portföyümüzü lezzetli ve sağlıklı ürünlerle günden güne büyütüyoruz.”