Geri Dön
Ekonomi ULUSKON’dan DMCC ile iş birliği

ULUSKON’dan DMCC ile iş birliği

Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve IHRDC İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Dubai Muhtelif Emtia Merkezi (DMCC) ile iş birliği yapılacağını bildirdi.

ULUSKON’dan DMCC ile iş birliği

Başkan Atasoy, Dubai’ye ziyarette bulundu. Atasoy ziyaret kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte DMCC’yi ziyaret etti. DMCC Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü Mohammed Al Falasi ve Satış ve İş Geliştirme Müdürü Marwan Saleh ile toplantı gerçekleştirildi. Başkan Atasoy görüşmede, DMCC Dubai’de şirket açmak isteyen iş insanlarına kendisi ile çalışmanın ayrıcalıklarını anlattı. DMCC, ULUSKON’un başkanlığı altında Türk iş dünyasını Birleşik Arap Emirlikleri’nde iş yapmak üzere davet etti. Başkan Atasoy, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bizler Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu olarak, başta Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi olmak üzere, dünya ekonomisine katkı sağlamak ve ticari ilişkileri güçlendirmek yönünde küresel çapta çalışmalar yürütüyoruz. Burada Türk iş insanlarımızı Birleşik Arap Emirlikleri’nde nasıl iş fırsatları beklediğini görüşmek için bulunmaktayız. Ayrıca dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan, en hızlı büyüyen freezone kurulu DMCC’ye davetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

‘İŞ İNSANLARIMIZA YOL GÖSTERECEĞİZ’

Ülkelerarası ithalat ihracat ve yatırımların büyütüleceğini kaydeden Başkan Atasoy, karşılıklı iş birliğinin önemini vurguladı. Atasoy, “Türk iş dünyası özellikle son yıllarda Ortadoğu’da, Asya’da ve Afrika’da, yeni yerleşim bölgelerinde aktifleşti. DMCC, kendi kapsamına giren altın, elmas ve değerli metallerden, çay, gıda ve endüstriyel malzemelere kadar çeşitli alanların ticaretini teşvik ediyor ve kolaylaştırıyor. Bu konularda çalışmalar yapmak isteyen iş insanlarımıza ULUSKON olarak yol göstereceğiz. Arap Emirlikleri ile ilişkilerimizin düzelmiş olması ticari faaliyetlerimize de ivme kazandırmış durumda. İş insanlarımızla bundan sonraki süreçte Arap Emirliklerini daha sık ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

‘ULUSKON İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYI ÇOK İSTERİZ’

Marwan Saleh da, Başkan Atasoy ve heyetini bugün burada ağırlamaktan onur duyduk. DMCC, Çeşitli endüstri ve sektörlerden 20 binden fazla işletme için özel bir küresel merkezdir. ULUSKON’un tarafımıza yönlendireceği bütün iş insanlarına her türlü destek sağlanacaktır. Türk iş dünyasından geleceklere, Dubai'ye, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve dünyanın önemli emtia pazarlarına doğrudan erişim ve ticaret bağlantıları kazandırmaya hazırız. Bu konularda ULUSKON ile en kısa zamanda iş birliği yapmayı çok isteriz” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda taraflar arasında bir iş birliği protokolü imzalama kararı alındı. Nisan ayının devamında gerçekleşecek bu protokolün, Birleşik Arap Emirlikleri ile iş yapmak isteyen Türk iş dünyasına yakın gelecekte kolaylıklar sağlaması öngörülüyor.