Sultanbeyli'de düÄŸün salonundaki saldırı; 'Daha önce kızı tehdit etmiÅŸ'
Sultanbeyli'deki bir düğün salonunda, dün akşam iddiaya göre Ahmet Taşan, önce evlenmek istediği Kader İrgören'e ardından da kendine ateş etti. Olayda, İrgören hayatını kaybetti. Olayın gerçekleştiği sırada düğün salonunda yaşananlar, kameraya yansırken Kader İrgören'in kuzeni Ferhat İrgören, "Daha önce gideceğimiz nişan ikimize de mezar olacak gibisinden tehdit vari bir konuşma olmuş ama kız bize söylememiş. Daha önce isteme olmuştu, kız istemiyordu. En son artık kendine yediremeyince, en iyisi o da ölsün, ben de öleyim havasına giriyor" dedi. Ahmet Taşan'ın olaydan önce halay çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Necip Fazıl Mahallesi Trabzon Caddesi üzerinde bulunan bir düÄŸün salonunda meydana geldi. İddiaya göre, davetlisi olduÄŸu niÅŸana gelen Ahmet TaÅŸan, daha önce evlenmek istediÄŸi Kader İrgören ile burada karşılaÅŸtı. 19 yaşında olduÄŸu öÄŸrenilen Kader İrgören'e silahla ateÅŸ eden TaÅŸan, ardından aynı silahla kendi kafasına sıkarak intihar giriÅŸiminde bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine saÄŸlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Ahmet TaÅŸan'ın tedavisi sürerken İrgören, yapılan müdahalelere raÄŸmen kurtulamadı. İrgören'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

O ANLAR KAMERADA
DüÄŸün salonunda gerçekleÅŸen olay sırasında yaÅŸananlar, kameraya yansıdı. Görüntülerde, davetlilerin halay çektiÄŸi sırada olayın gerçekleÅŸtiÄŸi, bir kiÅŸinin koÅŸmasının ardından davetlilerin paniÄŸe kapıldığı görülüyor.
"GİDECEĞİMİZ NİŞAN İKİMİZE DE MEZAR OLACAK" DEMİŞ Â
Genç kızın dayısının oÄŸlu Ferhat İrgören, "Daha önce gideceÄŸimiz niÅŸan ikimize de mezar olacak gibisinden tehdikari bir konuÅŸma olmuÅŸ ama kız bize söylememiÅŸ. Kimseye söylememiÅŸ. Bu sefer kimsenin haberi olmayınca kimse herhangi bir tedbir de almadı. Daha önce isteme olmuÅŸtu, kız istemiyordu. Kızın ailesi 'istiyorsan verelim' diyordu ama kız istemediÄŸi için verilmedi. Daha öncesinden herhangi bir tehdit duymadım" ifadelerini kullandı.

"2 YILDIR TAKINTILIYDI; SAPLANTILI BİR TİP HALİNE GELMİŞ"Â
İrgören, "Bu cenaze olduÄŸunda duydum. Dün akÅŸam niÅŸandayken, hiçbir ÅŸey yoktu. Her ÅŸey güllük gülistanlıktı. DüÄŸün salonunun iki kapısı vardı. İkinci kapıda misafirleri ağırlarken saat 10'u çeyrek geçe de ambulansı aradığımız esnada, içerden biri çıktığı gibi, içeride olay oldu deyip kaçmaya baÅŸladılar. Kaçışmalar oldu. Biz düÄŸünün gürültüsünden silah sesi duymadık. İçeri girdiÄŸimizde o çocuÄŸun kafasından oluk oluk kan akıyordu.

Kızın da kafasının saÄŸ tarafında bir ÅŸiÅŸkinlik vardı. KurÅŸun arkasından girmiÅŸ, beyni tıkanmış. Kulak arkasından kurÅŸun girmiÅŸ. Ambulansı aradık, aynı dakika içerisinde hastaneye götürdük. O yoÄŸunluktan, kalabalıktan, ekiplerin gelmesiyle falan bütün düÄŸün oraya yıkıldı. Biz kızı aldık direkt. Marmara EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi'ne sevk ettiler. ÇocuÄŸu da Kartal'a götürmüÅŸler. Her iki taraf da birbirini görmesin diye.

İkisi de hayatını kaybetti. DiÄŸer taraf da hayatını kaybetmiÅŸ. Haberimiz olsaydı ne düÄŸün ne niÅŸan herhangi bir ÅŸey yapmazdık zaten. Öyle bir ÅŸey olsa ya kızı ya erkeÄŸi getirmezdik. Ama silahı nereden temin etti, kim getirdi, baÄŸlantıları kimlerdi, bunlar çıktığında onlar da cezasını görecektir. Saplantılı bir tip haline gelmiÅŸ. Kız daha önce istemiyordu, belirtilmiÅŸti. Hiçbir ÅŸekilde yanaÅŸmıyordu. Sadece onun kendi takıntısıydı.

Benim bildiÄŸim 2 yıldır takıntılıydı. İsteme oldu ama kız istemediÄŸi için ne ailesi veriyor, ne kız kabul ediyor. Bu olmayacak bir ÅŸey, bunu da söylüyorlar. Olmayacak diyorlar ama adam bunu kabul etmiyor. En son artık kendine yediremeyince, en iyisi o da ölsün, ben de öleyim havasına giriyor. Bunu insanın beyni yerindeyken yapmasını mantık kabul etmiyor ama içmiÅŸ diyorlar. Kader 18,19 yaÅŸlarında, çocuk da 28,29 yaÅŸlarında. Aralarında bir 10 yaÅŸ farkı vardı" diye konuÅŸtu.

ÖNCE HALAY ÇEKTİ SONRA VURDU
Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Necip Fazıl Mahallesi Trabzon Caddesi üzerinde bulunan bir düÄŸün salonunda meydana geldi. İddiaya göre, davetlisi olduÄŸu niÅŸana gelen Ahmet TaÅŸan, daha önce evlenmek istediÄŸi Kader İrgören ile burada karşılaÅŸtı. 19 yaşında olduÄŸu öÄŸrenilen Kader İrgören'e silahla ateÅŸ eden TaÅŸan, ardından aynı silahla kendi kafasına sıkarak intihar giriÅŸiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Ahmet TaÅŸan'ın tedavisi sürerken İrgören, yapılan müdahalelere raÄŸmen kurtulamadı.

DÜĞÜNDEKİLER PANİKLE KAÇTI
Ahmet TaÅŸan'ın katıldığı niÅŸanda, Kader İrgören'i ve kendini vurmadan hemen önce halay çektiÄŸi görüntüler ortaya çıktı. Bir baÅŸka görüntüde ise gerçekleÅŸen olay sırasında, davetlilerin halay çekerken bir kiÅŸinin koÅŸtuÄŸu, ardından davetlilerin panikle kaçıştığı görülüyor.

SON YOLCULUÄžUNA UÄžURLANDI
Sultanbeyli'deki bir düÄŸün salonunda, Ahmet TaÅŸan tarafından silahla vurularak öldürülen 19 yaşındaki Kader İrgören son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı. Olay sırasında intihar giriÅŸiminde bulunan TaÅŸan'ın tedavisi ise devam ediyor.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Necip Fazıl Mahallesi, Trabzon Caddesi üzerinde bulunan bir düÄŸün salonunda meydana geldi. İddiaya göre, davetlisi olduÄŸu niÅŸana gelen Ahmet TaÅŸan, daha önce evlenmek istediÄŸi Kader İrgören ile burada karşılaÅŸtı. Üzerinde bulunan silahla Kader İrgören'e ateÅŸ eden TaÅŸan daha sonra intihar giriÅŸiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi. İrgören ve TaÅŸan saÄŸlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İrgören yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen hayatını kaybederken TaÅŸan'ın tedavisi ise devam ediyor.

İRGÖREN GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Kader İrgören'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Sultanbeyli'de bulunan Abdurrahmangazi Camisi'ne getirildi. Cenazeye çok sayıda aile yakını katıldı. AÄŸabeyleri, genç kızın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. İrgören'in cenazesi akÅŸam namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığına defnedildi.





