Geri Dön
Gündem 5,5 yıl sonra kalp nakli olan Esila, hayatını kaybetti

5,5 yıl sonra kalp nakli olan Esila, hayatını kaybetti

Ankara'da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve 5,5 yıllık bekleyişin ardından dün kalp nakli olan Esila Tüfekçi (16), bugün sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

5,5 yıl sonra kalp nakli olan Esila, hayatını kaybetti

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı nedeniyle 5,5 yıldır aralıklarla tedavi gören Esila Tüfekçi, durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık 1 ay önce kalp ve solunum desteği sağlayan ECMO cihazına (Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu) bağlandı.

Yıllardır nakil bekleyen Tüfekçi için dün Adana'dan müjdeli haber geldi. Adana'dan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ambulans uçakla getirilen kalp, dün Esila'ya nakledildi. 9,5 saat süren operasyonla gerçekleşen nakilin ardından Esila'nın durumunun ağır ve 48 saatlik sürenin çok önemli olduğu belirtildi.

Esila, doktorların tüm müdahalesine rağmen bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

'BAĞIŞ' TEMALI RESMİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Esila, geçen yıl hastanede yatarken çizdiği resimle organ bağışına dikkat çekmişti. Esila, resimde kendi kalbini 'siyah', mezardaki ölünün kalbini ise 'kırmızı' olarak resmetmişti. Ayrıca resimde kendisini gözyaşları içinde çizen Esila, üzerine yazdığı, 'Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil burada ihtiyaç var' ifadeleriyle görenleri duygulandırmıştı.

RİZE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Esila'nın cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Anne Zeynep Tüfekçi ve yakınları, cenazeyi teslim alırken gözyaşlarına boğuldu.

Esila'nın cenazesinin, bugün akşam saatlerinde hava yolu ile memleketi Rize'ye gönderilecek. Cenaze, yarın öğle namazı sonrası Sahil Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Derepazarı ilçesinde toprağa verilecek.