Geri Dön
Gündem Bakan Tekin, koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak'a devretti

Bakan Tekin, koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak'a devretti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in koltuğuna oturan 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak Genç (11), teneffüs ve tatil sürelerinin yeterli olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, koltuğunu 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak'a devretti

Bakan Tekin, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamında çocuklarla bir araya geldi. Tekin, çocukların bayramlarını tebrik edip onlarla sohbet etti. Ardından '23 Nisan' geleneği olarak Bakan Tekin, makam koltuğunu odasındaki 11 çocuk arasından İnönü Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Irmak Genç'e bıraktı. Tekin'den bakanlık makamını devralan Irmak Genç, "Bu buluşma bizim için son derece anlamlı.

Bu koltukta oturunca daha iyi fark ettim ki milyonlarca çocuk ve gencin geleceği için çalışmak, birçok değişkeni göz önünde bulundurmayı, dengeleri gözeterek, adil ve yenilikçi olmayı gerektiriyor. Bu deneyim, sadece bir anı olarak kalmayacak zihinlerimizde. 'Milletimiz için biz ne yapabiliriz' sorusuyla yetişkin yaşlara gelene kadar bizi bekleyen güzel günler için umutla ve azimle çalışacağız. Sizi daha iyi anlamanın verdiği yakınlıkla şahsım ve tüm arkadaşlarım adına size teşekkür ederim. Değerli arkadaşlarım, bugün dünyanın en güzel ülkelerinden birinin varisleri olarak burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu makama geçtiğim andan beri Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Eğitim Bakanı olmanın, bu sorumluluğu taşımanın heyecanını biraz da olsa anlama imkanı buldum. Elimden gelse ben de bütün çocukları, tüm arkadaşlarımı hemen en iyi standartlara kavuşturmak isterim. Burada nasıl çalışıldığını gördüm. Ve eğitim imkanlarının her geçen gün daha iyiye gideceğine inanıyorum. Bugün 23 Nisan, elbette benim de bir çağrım var; Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel günde, tüm dünya çocuklarını sevincimize ortak olmaya ve birlikte dünyamızı daha sürdürülebilir, daha adil, daha mutlu bir yer yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN BARIŞ DİLİYORUM'

Gazze'deki çocukların acılı günlerinin son bulması dileğinde bulunan Genç, "Tüm dünya çocukları için barış diliyor ve hiçbir çocuğun böylesi acılar yaşamamasını temenni ediyorum. Miras olarak devraldığımız bu cennet vatanı daha da ileriye taşımak, emanetlerini korumak ve geliştirmek bizim görevimizdir. Bu görevi yerine getirirken birlik ve beraberlik içinde olmalı, birbirimizden güç almalıyız. Sevgili arkadaşlarım, ancak bu şekilde geleceğe umutla bakacağımızı hepimiz biliyoruz. Her 23 Nisan; bastığımız toprağın kıymetini, onun için ödenmiş bedelleri daha iyi anlamamız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz için bir fırsat olmalı. Milli iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Genç, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İlk icraatı sorulan Genç, "Okullara daha çok atölyeler, müzik odası, resim odası, spor odası tarzında odalar açmayı düşünüyorum" dedi. Teneffüs ve tatil sürelerinde değişiklik yapıp yapmayacağı sorulan Genç, "Teneffüs ve tatil sürelerinin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum" dedi.