Geri Dön
Gündem Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilecek Yuvam Başakşehir Evleri’nin temel atma töreni düzenlendi. Başakşehir Belediyesi garantörlüğünde, Akar Grup tarafından inşa edilecek proje kapsamında, 275 adet 2+1 ve 151 adet 3+1 olmak üzere, 426 konut üretilecek. 6 bloktan oluşacak projede 24 ticari ünite de bulunacak.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı

Başakşehir Belediyesi, Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme sürecini başlattı. Bugün Yuvam Başakşehir Evleri’nin temel atma töreni düzenlendi. 426 daire ve 24 ticari ünitenin inşa edileceği konut projesinin temelini atan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel yenileme ve konut projeleriyle ilçedeki güvenli yapı stokunu her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Temel atma törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

KARTOĞLU: TÜM MAHALLELERDE KENTSEL YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Modern şehirciliğin model ilçesi Başakşehir’imizde kentsel yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Bugün Ziya Gökalp Mahallemizin yaklaşık 20 yıllık sorununu da çözmüş bulunuyoruz. Biraz sonra temelini atacağımız Yuvam Başakşehir projesi ile Ziya Gökalp mahallemizin kentsel yenileme çalışmalarını başlatmış olacağız. Başakşehir ilçesi sadece bu mahallede değil tüm mahallelerde kentsel yenileme çalışmalarına hızla devam ediyor. Şunu özellikle belirtmem gerekir ki; İstanbul’daki ilçeler içerisinde en fazla konut üreten belediye olmamızın da faydasını vatandaşlarımıza yansıtmış oluyoruz. Yakın zamanda çok büyük bir afet yaşadık. Bu afette şunu tekrar gördük ki; biz deprem fay hattında olan bir ülkeyiz. Bunun çözümü de riskli binalarımızı yenilemek. Cumhurbaşkanımız depremden sonra şöyle bir açıklama yapmıştı; ‘Riskli binaların yüzde 98’i o bölgelerde yıkılmış’. Bu ne demektir hızlıca binalarımızı yenilememiz lazım. İstanbul bu konuda en başta yenilenmesi gereken şehirlerdendir. Çünkü riskli bina oranları yüzde 60 seviyelerinde” diye konuştu.

“MAHALLEMİZİ GÜZELLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Kartoğlu, “Başakşehir kurulduğu tarihte 2009 yılında riskli bina oranı yüzde 50’yken bugün itibarıyla bunu başarılı bir şekilde yönettiği ve binalarını yenileyebildiği için yüzde 13’lere kadar düşürmüş, hedef koymuştur. İnşallah 2 yıl içerisinde riskli bina oranlarını yüzde 8’e, 5 yıl içinde de sıfırı zorlayacak bir vaziyete getirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün bu mahallemiz bizim daha önce çalışma yapmadığımız bir mahallemizdi. Bu başlangıç buradaki binaların yenilenmesiyle, buradaki insanlarımızın yeni binalarına oturmasıyla, riskli binalardan kurtulmasıyla da bu mahallemizi güzelleştirmiş olacağız” dedi.

“BÜTÜN PROJELERDE TESLİM TARİHİ 24 AYDIR”

Konutların teslimi hakkında bilgi veren Kartoğlu, “Biz de bütün projelerde teslim tarihi 24 aydır. Ama birçok projemiz 18 ayda teslim oldu. Şahintepe mahallemizde, Güvercintepe mahallemizde, Bahçeşehir bölgemizde ve birçok alanlarda kentsel yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan binalarımız devam ederken teslime ulaşmış binalarımız ve projelerimizde var. Bunlardan bir tanesi nasip olursa 1 ay içerisinde anahtar teslimlerini yapacağımız Mavera Comfort. Türkiye’nin ilk deprem izalatörlü konut projesi. Bu da Başakşehir Belediyemize nasip oldu” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR: DEPREME DAYANIKLI BİR EVİMİZ OLACAK

Hak sahibi Fatih Güngör de “Kendi evimiz vardı, kentsel dönüşüm kapsamında evimizi verdik.  Belediyemiz hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmadı. Şu an yapımına başladı. Çevredeki komşularımın da evlerini vermesini temenni ediyorum. Güzel bir proje olacağına inanıyorum. Maddi açıdan hiçbir ödeme yapmıyoruz. Bunu tamamen belediye karşılıyor. Depreme dayanıklı bir evimiz olacak. Son yaşanan depremden dolayı ister istemez hepimizde korku var” dedi.