Geri Dön
Gündem Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu'nda yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü 17 yaralı

Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu'nda yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 3 ölü 17 yaralı

Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye Mevkii'nde yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada şoför ve 2 yolcu hayatını kaybederken, 9'u ağır 17 yolcu yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, ekiplerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor. Kaza yeri havadan da fotoğraflandı.

Kaza saat 08.30 sıralarında Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye Mevkii'nde meydana geldi. Tekirdağ'dan Antalya'ya gitmek üzere hareket eden ve içinde personel dahil 22 kişi bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, Dudullu'dan yolcu almak üzere ilerlediği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, otobüste sıkışan yolcuları tahliye etti. Kazada otobüs şoförü Erol Çevik(52) ile Cafer İzmirli(30), Uğur Gökner(29) hayatını kaybederken; araç muavini Sinan Dönmez, Funda Gökner, Altay Arıcı, Mustafa Nadir, Oğuzkaan Ceylan, Elif Ecrin Ak, Çiğdem Ak, Rıza Karataş, Yılmaz Güney Ceylan, Muhammet Ali, Ayşe Sevinç, Emirhan Er, Sevinç Özkan, Hüseyin Çömez, Oğuzhan Demir, Burcu Atmaca, Tuğçe Gebeş, Yusuf Gebeş ve Burcu B. yaralandı.


Kazada hayatını kaybeden otobüs şoförü Erol Çevik (solda), Cafer İzmirli (ortada) ile Uğur Gökner ve Uğur Gökner'in kazada yaralanan eşi Funda Gökner (sağda)

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan Kuzey Çevre Otoyolu'na sevk edilen vinç ile otobüs kaldırılarak aracın altında yolcu olup olmadığı kontrol edildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri de aramalara katıldı. Kuzey Çevre Otoyolu trafik ekipleri bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şaşmaz da bölgede inceleme yaptı. Hayatını kaybeden vatandaşlar hastane morguna kaldırılırken ekiplerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

KAZADA YAŞAMINI YİTİRENLERDEN İKİSİ ÖĞRETMEN

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden Antalya'ya giden yolcu otobüsünün İstanbul'un Beykoz ilçesinde sabah saatlerinde şarampole yuvarlandığı kazada hayatını kaybeden 2 kişinin, Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Saray ilçelerinde öğretmen olarak görev yaptıkları ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden Cafer İzmirli'nin Çerkezköy ilçesi Şehit Erdem Uçar Ortaokulu bilim ve teknoloji öğretmeni, Uğur Göknel'in (aşağıda fotoğrafta)de Saray ilçesinin Büyükyoncalı 1 Kasım İlkokulu'nda görev yaptıkları belirtildi.

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sosyal medya hesabından baş sağlığı mesajı yayınladı. İlçede görev yapan öğretmen Cafer İzmirli'nin ara tatil nedeniyle Afyonkarahisar’daki ailesinin yanına gittiğini belirten Gümüş, "Çok üzgünüz. Öğretmenimiz Cafer İzmirli'yi (aşağıda fotoğrafta) kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Çerkezköy'den Aydın'a giderken Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısında Çamlık mevkiinde otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu meslektaşımızı kaybettik. Şehit Erdem Uçar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Afyon’da ailesinin yanına gidiyordu. Çerkezköy Bilim ve Sanat Merkezinde Bilişim Alanında görevliydi. Bu sabah Çerkezköy'den hareket eden Pamukkale Seyahat otobüsündeydi. Son atölye dersimizi dün yapmıştı. Meslektaşımıza Rabbimden rahmet, yakınlarına, ailesine, eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm" ifadelerini kullandı.


Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)

BAKAN ÖZER'DEN TAZİYE MEZAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye mevkisinde şarampole yuvarlanan, şoför ve 2 öğretmenin hayatını kaybettiği kazayla ilgili taziye mesajı yayımladı. Bakan Özer, kazada hayatını kaybeden 2 öğretmen için yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Reşadiye mevkisinde bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, Tekirdağ'da görevli değerli öğretmenlerimiz Cafer İzmirli ve Uğur Gökner'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kazada vefat eden öğretmenlerimize ve vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."