Geri Dön
Gündem Bursa'da uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu; 135 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu; 135 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına yönelik, şafak vakti helikopter destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu; 135 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kent merkezinde ve Mustafakemalpaşa ilçesinde, önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

Çok sayıda personelin katıldığı operasyonda özel harekat polisleri koçbaşıyla kapıları kırarak evlere girdi.

Havadan helikopterin de destek verdiği operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

88 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bursa'da, polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği şafak operasyonuyla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında; Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 140 şüpheliye yönelik olarak 19.09.2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 88 şüpheli yakalanmış olup, 43 şüpheli cezaevinde bulunmaktadır. Yakalanan şüphelilerin Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde adli işlemleri, 9 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda; 10 gram metamfetamin, 70 gram esrar, 2 kök kenevir, 6 adet tabanca, 293 adet fişek, 2 adet tüfek, 4 adet kartuş, 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir ele geçirilmiştir. Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."


GÖZALTI SAYISI 135'E ÇIKTI

Bursa'da bu sabah gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 135'e çıktı. Bursa ve Balıkesir'de 250 ekip, 2 bin 23 polisin katıldığı eş zamanlı yapılan operasyonda, 13 narkotik köpeği ve 3 İHA da kullanıldı. Bir helikopterin de havadan destek verdiği operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 21,5 kilo metamfetamin, 300 gram esrar, 1 kilo 200 gram bonzai, 11 bin 192 sentetik hap, 24 kök kenevir, 11 ecstasy, 19 tabanca, 293 mermi, 4 av tüfeği, 22 kartuş, 5 hassas terazi ele geçirildi.


Bursa İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, operasyona katılan polislere hitaben yaptığı konuşmada, "Narkotik Şube'nin uzun süredir hazırlıklarını yaptığı ve sizlerin de katılımıyla bu sabaha karşı neticelenecek operasyon için hazırlık yapmış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımız, Sayın Valimizin öncelikle ve özellikle, annelerin, babaların ve çocukların duaları sizlerle arkadaşlar. Bursa'da uyuşturucuya kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Uyuşturucu satıcılarına özellikle şunu vurgulayacaksınız. 'Bursa'yı sizden temizleyeceğiz.' Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Yolunuz açık, gazanız mübarek olsun arkadaşlar" dedi.