Geri Dön
GündemCumhurbaşkanı Erdoğan: Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm tamam sıra Örnektepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm tamam sıra Örnektepe’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Beyoğlu İlçesi 6’ncı Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada Beyoğlu Belediyesi’nin projelerinden bahsetti ve Okmeydanı dönüşüm projesi için müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm tamam sıra Örnektepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şunları söyledi:

“Beyoğlu’nda atılan bütün adımlar ortada. İlçemizde bugüne kadar yaptığımız hizmetlere şöyle bir baktığımızda, burada aldığımız desteğin öyle körü körüne olmadığını görüyoruz. Beyoğlu Belediyemiz ismine ve imajına uygun şekilde teknolojiyi en iyi kullanan kurumlarımızdan biridir. Vatandaşlarımızın belediyedeki işlerinin yüzde 95’inin online ortamda takibi mümkün hale gelmiştir.

OKMEYDANI MÜJDESİ

“Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 80 bin kişinin 60 yıllık tapu meselesi çözüldü. Buradan bu projenin birinci etabında uygulama ruhsatı aşamasına gelindiğinin müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum, hayırlı olsun. Örnektepe’de gayrimüslim vatandaşlarımızın da haklarını, hukuklarını koruyacak şekilde yine önemli bir dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

İstanbul’da üzerinde en çok tartışma konusu olan Emek Sineması, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı gibi mekanlar hep Beyoğlu’nda yer alıyor ve bunlarla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Bu tartışmaların mecrasından çıkmadan yürütülmesi konusunda belediyemiz hep öncülük yapmıştır. Haliçport ve Galataport gibi İstanbul’un prestij projeleriyle Beyoğlu’nun geleceği inşa ediliyor. Tabi bunlar bittiği zaman Beyoğlu çok daha farklı olacağı gibi, İstanbul bambaşka olacak.”

Programın sonunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin yıkım ruhsatını takdim etti.