Geri Dön
Gündem Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi

Derik'te Şehit Kaymakam Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi

Mardin’in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016’da terör örgütü PKK tarafından makamına bırakılan bombayla şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi.

Derik'te 10 Kasım 2016'da makamına bırakılan bombanın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına, yamaç paraşütü mesafe yarışması düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu ve Derik Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen, 23 Nisan’da başlayan ve 27 Nisan’da sona eren yarışmaya, 36 ilden 60 yamaç paraşütü pilotu katıldı. Yarışma, ilçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Zeytinpınar Mahallesi’ndeki 350 rakımlı Erge Baba Tepesinde, İlçe Kaymakamı Evren Çakır tarafından verilen startla başladı. Yarışların sonunda genel klasmanda Vedat Kartal 1’inci, Ferdi Toy 2’nci, Mahmut Hopur da 3’üncü oldu. Kadınlarda ise İrem Deniz 1’inci, Hüveyda Nilay 2’nci, Rojda Aslan 3’üncü oldu. Sport sınıf klasmanında ise Ferdi Toy 1’inci, Aytekin Ocak 2’nci, Yılmaz Cansarı da 3’üncü oldu.

’36 İLDEN KATILIM VAR’

Dereceye girenlere, yarışma sonunda düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi. Ödül törenine Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Kaymakam Evren Çakır, Türkiye Hava Sporları Federasyonu As Başkanı Abdullah Kahraman, İl Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Selahattin Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlid Taş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Can, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Karahan ile vatandaşlar katıldı. Katılımın giderek arttığını belirten Kaymakam Evren Çakır, “Geçtiğimiz yıllarda 18-20 İl arasında temsil kabiliyetimiz vardı. Bugün baktığımız zaman 36 İl. Ülkemizin dört biryanından gelen sporcularla birlikte şu anda 81 vilayetimizin neredeyse yarısını temsil ediyoruz. Bu vesileyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Hava Sporları As Başkanı Abdullah Kahraman da, şampiyonanın bölge için önemli olduğunu ifade ederek, ”Mardin Derik’te gerçekleştirdiğimiz Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk anısına yamaç paraşütü mesafe yarışmamızı sonuçlandırmış bulunuyoruz. Yaklaşık 60 sporcumuz katıldı şampiyonamız. Bölge için çok önemli bir faaliyet. Bizim için de ilk destinasyon bu. Bundan sonraki yıllarda Mardin’i, Derik’i, şampiyon olanlarla buraya getirerek destekleyeceğiz” diye konuştu.

Genel klasmanda 1’inci olan Vedat Kartal ise “Derikli olduğum ve burada çok uçuş yaptığım için bölgeye hakimim. Bölgemizin mesafe yarışmaları için doğası gayet güzel, Mezopotamya ovasını seviyorum” dedi.