Geri Dön
Gündem Gazze'ye askeri uçakla 1,5 ton ilaç ve tıbbi malzeme götürüldü

Gazze'ye askeri uçakla 1,5 ton ilaç ve tıbbi malzeme götürüldü

Türkiye'den Gazze'ye askeri uçakla 1,5 ton ilaç ve tıbbi malzeme götürüldü. Uçak, Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı.

Gazze'ye sağlık yardımı taşıyan A-400 M uçağı, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra 15 sedye, 12 personel ve 1,5 ton ilaç ve tıbbi malzemeyle Kayseri 12'nci Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan Mısır'a gitmek için havalandı. Uçak, yaklaşık 2 saat sonra El- Ariş Havalimanı'na iniş yaptı.

106 REFAKATÇİ İLE TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan hasta ve refakatçiler Milli Savunma Bakanlığına ait uçakla tedavi için Türkiye'ye getiriliyor. Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan kalkan A400M uçağı 18’i sedyeli 49 hasta, çoğunluğu çocuk 106 refakatçi ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na iniş yapmak için havalandı.


FİLİSTİNLİ 49 YARALI İLE 107 REFAKATÇİ ANKARA'YA GETİRİLDİ

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanan yaralı, hasta ve çocuklarla Türkiye'ye dönen uçakta bulunan Gazzeliler, sağlık çalışanları refakatinde Ankara'ya geldi.

49 hasta ile 107 refakatçisi için bu sabah Milli Savunma Bakanlığı'na ait A-400 M tipi uçak, 12 sağlık personeli ile Kayseri'den havalandı. Mısır'da uçağa nakledilen hastalar ve refakatçiler, Ankara'ya getirildi.