Geri Dön
Gündem Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu ortaya çıktı

Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu ortaya çıktı

Balıkesir'de ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu ortaya çıktı.

Kemik parçalarının Korhan Berzeg'e ait olduğu ortaya çıktı

Korhan Berzeg'in kızından alınan DNA örnekleriyle ormanlık alanda bulunan kemik parçalarıdan alınan örnekler eşleşti. Ormanlık alanda bulunan kemik parçalarının günlerce aranan Korhan Berzeg'e ait olduğu belirlendi.

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan ve aranan Korhan Berzeg'e ait olduğu düşünülen dere yatağında bulunan kemikler ileri teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda inceleniyordu. Kemiklerden alınan DNA örnekleri, Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’ten alınacak DNA örnekleri ile karşılaştırıldı. Kemiklerdeki DNA, Berzeg'in kızıyla eşleşti.

BERZEG AİLESİNİN AVUKATI: KEMİKLER İNCELEME SONRASI DEFNEDİLECEK

Balıkesir'in Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi'ndeki evinin, 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında bulunan kemik parçalarının, kızı Nisa Berzeg’ten alınan kan örneği ile eşleştiği ve kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olduğu belirlenirken, kesin ölüm nedeninin ise adli tıpta yapılacak inceleme sonrası belli olacağı belirtildi. Berzeg ailesinin Avukatı Emre Akkaş, DHA muhabirine telefon ile yaptığı açıklamada, Korhan Berzeg'in, doğum yeri olan Armutlu Mahallesi'nde toprağa verilmesinin düşünüldüğünü söyledi. Yapılan DNA testi sonucu, kemiklerin Berzeg'e ait olmasının yanı sıra ölüm nedeninin de araştırılması gerektiğini söyleyen Avukat Akkaş, "Yapılacak bu incelemeler 2-3 hafta sürebilir.  Kemikler ancak adli tıptaki çalışmaların sonrasında toprağa verilebilecek" dedi.