Geri Dön
Gündem Türkiye yeni yıla böyle girdi

Türkiye yeni yıla böyle girdi

Türkiye'de binlerce kişi meydanlarda toplanarak yeni yıl coşkusunu birlikte yaşadı.

TAKSİM MEYDANI'NDA 2024’E BÖYLE GİRİLDİ

İstanbullular ve turistler yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde karşıladı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi, geri sayımın yapılmasının ardından yeni yıla 'Merhaba' dedi.

Saatlerin 00.00'ı göstermesiyle binlerce kişi yeni yıl coşkusunu birlikte yaşadı. Şarkılar söyleyerek ve dans ederek yeni yılı karşılayan binlerce kişi, renkli görüntüler oluşturdu.

Kadıköy'de toplanan vatandaşlar yeni yıla böyle girdi Kadıköy'de yılbaşı kutlamalarının merkezi yine Bağdat Caddesi oldu. Caddede toplanan vatandaşlar 2024 yılına böyle girdi.

Öte yandan polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğa karşı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi ile çevredeki sokaklarda güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Boğazı'nda 2024’e girerken renkli görüntüler 2024 yılının ilk saniyelerinde İstanbul Boğazı'nın farklı noktalarında yapılan havai fişek gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.

MERSİN'DE 'YENİ YIL' COŞKUSU

Mersin’de vatandaşlar, 2024 yılını meydanlarda hazırlanan etkinliklere katılarak karşıladı. Binlerce vatandaş çalan şarkılara eşlik edip, eğlenirken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Şişli'de yılbaşında bardak kırma ve nar kırma geleneği devam etti Şişli'de yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi haline gelen sokağa bardak atma ve nar atma geleneği bu yılda devam etti. Kurtuluş'ta saatler 00.00'ı gösterdiğinde esnaflar yeni yılın bereketli geçmesi için sokakta nar kırarken vatandaşlar ise camlardan tencere ve tavalara vurarak yeni yıla girdi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Özgecan Arslan Meyanı'nda bir araya gelen binlerce kişi hep birlikte geriye sayarak 2024’e girdi.

Antalya’da gelenek bozulmadı, yeni yılı denizde karşıladılar Antalya’da yaz kış denize girenler grubu 2024 yılını Konyaaltı Sahili’nde denize girerek karşıladı.

Havai fişek gösterisi ile coşku doruğa çıkarken, eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Vatandaşlar 2024 yılından sağlık, mutluluk ve huzur diledi.

Eskişehir'de 'yılbaşı' coşkusu Eskişehir’de trafiğe kapalı olan İsmet İnönü Caddesi’nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, yeni yıla meşale yakıp, halay çekerek girdi.



KAPADOKYA'DA YENİ YILA COŞKUYLA GİRDİLER

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler 2024 yılına coşkuyla girdi.

İzmir'de 2024 coşkusu İzmir’de, 2024 yılına giren İzmirliler yeni yılı coşkuyla karşıladı. Özellikle Alsancak semtinde yılbaşını kutlayan vatandaşlar coşku yaşarken, polis ekipleri de güvenliği sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirdi.

Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin yılbaşı kutlamaları için en fazla ilgi gösterdiği mekanlar, volkanik tüfler içerisine oyularak yapılan yeraltı eğlence merkezleri oldu.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, 2024 yılını eğlence merkezlerinde karşıladı. Yerli ve yabancı turistler, havai fişek gösterileriyle doyasıya eğlendi.


 

ANKARA'DA VATANDAŞLAR 2024'Ü COŞKUYLA KARŞILADI

Ankara'da vatandaşlar 2024'e coşkulu kutlamalarla girdi. 

Başkent'te vatandaşlar 2024'ün gelişini coşkulu şekilde kutladı. Kızılay Meydanı'nda polis ekipleri yoğun güvenlik önemleri aldı. Alanda atlı polisler de görev yaptı.

Geri sayımın ardından saatler 00.00'ı gösterirken meydanlardan şarkılar ve vatandaşların sevinç sesleri yükseldi. Meydandan geçen araç sürücüleri ise korna çalarak kutlamalara eşlik etti.

Samet ÖKSÜZ- Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA)