Geri Dön
Gündem Türk Kızılay ve IFRC, İstanbul'da 5'inci insani yardım üssünü açacak

Türk Kızılay ve IFRC, İstanbul'da 5'inci insani yardım üssünü açacak

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) ile yürütülen proje kapsamında, İstanbul'da 5'inci insani yardım üssünün kurulacağını açıkladı.

Türk Kızılay ve IFRC, İstanbul'da 5'inci insani yardım üssünü açacak

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ve IFRC Başkanı Kate Forbes, Türk Kızılay Genel Merkezi'nde, İstanbul'da açılacak lojistik merkezine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, şu anda IFRC'nin 4 küresel lojistik merkezi olduğunu belirterek, "5'incisini de İstanbul'da açmak üzere anlaşmış durumdayız. Kritik çalışmalar tamamlandı, imzası da yakın zamanda atılmış olacak. Bu bizler için IFRC ile iş birliğimizi geliştirmek adına, IRFC için de bizim lojistik gücümüzdeki imkanların daha güzel paylaşılması ve kullanılması adına daha büyük bir imkan sağlamış olacak" dedi.

Forbes ise IFRC ve Türk Kızılay arasında bugüne kadar birçok başarılı çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "En kırılgan toplumlara yardım etmek için birlikte çalışmaya devam ederken, güçlü iş birliğimizin bugün de devam etmesini görmekten memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KURULACAK

Türk Kızılay ile IFRC iş birliğinde İstanbul Havalimanı'nda kurulacak insani yardım üssü, IFRC'nin dünyadaki 5'inci büyük lojistik merkezi olacak. İstanbul Lojistik Merkezi Projesi ile İstanbul'un stratejik konumu ve Türk Kızılay'ın deneyiminin bir araya getirilmesi planlanıyor. Merkez ile Avrupa, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgelerinde meydana gelebilecek herhangi bir afete hızla müdahale sağlanması hedefleniyor. Toplam 4 bin metrekarelik alana kurulması planlanan merkezin yaklaşık 2 bin palet kapasitesine sahip olacağı kaydedildi. (DHA)