Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin otopsisi devam ediyor
Kahramanmaraş’ta dün düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden Adanalı Koordinatör Edip Uzunoğlu'nun, emekli okul müdürü olduğu öğrenildi. Bu arada, kazada ölen 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın Adana’daki otopsi işlemleri sürüyor .

Onikişubat ilçesinin kırsal Ilıca Mahallesi yakınlarındaki Almalı mevkisinde dün saat 13.00 sıralarında orman yangını çıktı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etti. Müdahale sırasında Türkiye’nin yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Rusya’dan kiraladığı Beriev-200 tipi yangın söndürme uçağı, saat 14.30 sıralarında Engizek Dağı yamacına düştü. Adana'dan bölgeye sevk edildiği belirtilen, içinde 3’ü Türk, 5’i Rus, 8 mürettebatın bulunduğu uçağın düştüğü bölgeye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgede yapılan çalışmada, Elazığlı Pilot Serkan Mirzaoğlu, Mersinli Orman Mühendisi ve Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Oğuz Avşar Aydın ve Adanalı Koordinatör Edip Uzunoğlu ile Rusya uyruklu 2'nci Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Kaptan Evgeni Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov’un hayatını kaybettiği belirlendi. 8 mürettebatın cansız bedeni otopsi için askeri helikopterle Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Hayatını kaybeden Türk mürettebatın acı haberleri, memleketlerindeki ailelerine verildi. Koordinatör Edip Uzunoğlu’nun, emekli okul müdürü olduğu öğrenildi.
(Soldan sağa: Edip Uzunoğlu - Oğuz Avşar Aydın - Serkan Mirzaoğlu)
DNA ÖRNEKLERİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ
Morgda otopsisi devam eden mürettebatın kimliklerinin eşleşmesi için DNA örnekleri İstanbul’a gönderildi. İlerleyen saatlerde çalışmaların tamamlanmasının ardından cenazelerinin memleketlerine gönderileceği bildirildi.
TÖREN DÜZENLENDİ
Kahramanmaraş'ta dün düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden Elazığlı Pilot Serkan Mirzaoğlu, Mersinli Orman Mühendisi ve Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Oğuz Avşar Aydın ile Adanalı Koordinatör Edip Uzunoğlu'nun cansız bedenleri, otopsi işleminin ardından Türk bayraklı tabutlarla tören için Orman Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Süleyman Elban, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, kent protokolü, mesai arkadaşları ve aileleri katıldı.
TABUTLARINA SARILIP AĞLADILAR
Oğuz Avşar Aydın'ın eşi Hacer Aydın, Serkan Mirzaoğlu'nun eşi Betül Mirzaoğlu, Edip Uzunoğlu'nun eşi Ayşe Uzunoğlu, uzun süre tabutlara sarılıp ağlayarak ağıtlar yaktı. Eşinin tabutunu öpen Hacer Aydın, "Ben seni böyle yollamadım aslanım. Yiğidim benim. Çocuklarımın babasıydın, babası. Helal olsun sana her şeyim. Sana bu yakışırdı helal olsun. 2 tane aslan parçam var helal olsun sana" dedi. Aydın'ı, oğulları teselli etti.
Törenin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, cenaze namazı kılındı. Helallik alınmasından sonra, Serkan Mirzaoğlu ve Oğuz Avşar Aydın'ın cenazeleri memleketlerine gönderildi. Edip Uzunoğlu'nun cenazesinin ise yarın Buruk Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.
Öte yandan, aynı uçakta hayatını kaybeden Rusya uyruklu 2'nci Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Kaptan Evgeni Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov’un cenazeleri de Rus yetkililer tarafından morgdan alındıktan sonra son yolculuklarına uğurlanmak üzere hava yoluyla Rusya'ya gönderildi.










