Geri Dön
GündemVan'da kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van'da kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolların açılması için çalışma başlattı.

Van'da kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Kentte cumartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde etkili oluyor. Yoğun kar ve tipi, açılan bazı yolların yeniden kapanmasına neden oluyor. ar yağışı nedeniyle 343 mahalle ve 328 mezra olmak üzere toplam 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları’na bağlı karla mücadele ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları sürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının cuma gününe kadar kent genelinde aralıklarla devam edeceğini belirterek, vatandaşları kuvvetli rüzgar, buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vanda kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ

Kar yağışının etkili olduğu Erciş ilçesinde de kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Araçların kara gömüldüğü ilçede dükkanlarını açmak için evden çıkanlardan bazıları işe yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Vanda kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Dükkanının önündeki karları temizleyen Abdullah Şevketoğlu, uzun süredir böyle bir kar yağışı görmediklerini belirterek, "Yetkililer yolları açmaya çalışıyor ama yağış oldukça yoğun. Sabah evden çıktığımda aracım kara gömülü olduğu için çıkartamadım ve işe yürüyerek geldim. Dükkanın önündeki karları temizliyorum. Kurak geçen bir dönem sonrası güzel oldu ama bu şekilde zorlukları oluyor" dedi.


Vanda kardan 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı