Geri Dön
Gündem Görgü tanıkları helikopterin düşme anını anlattı

Görgü tanıkları helikopterin düşme anını anlattı

Çekmeköy'de helikopter düştüğünde olay yeri yakınlarında bulunan görgü tanıkları o anları anlattı.

Görgü tanıklarından Kemal Perk, "Bir baktım yukarıda manevra yaptı, manevra yapınca kuyruğu düştü, sonra yere düştü. Sitenin içine düşüyor, sitenin içine atladık biz. Müdahale etmeye çalıştık. Bir anda alev topuna döndü. Bir anda ne yapacağımız şaşırdık. Sonra yangın tüpleri geldi onlarla müdahale ettik. " dedi.

Erdal Balcı da, "Ben güvenlik görevlisiyim. Kuyruk kısmı aşağı tarafta, baş tarafı yukarıdaydı. Çok yüksekteydi, yalpalamaya başladı. Hızlı bir şekilde buraya geliyordu, ben anladım düşeceğini, bu tarafa doğru koşmaya başladım. Site sakini bir arkadaş hafif yaralandı, ona doğru gittim, 'Benim durumum iyi siz askerlere bakın' dedi. Ben de bu helikoptere doğru gidince polisler bırakmadı. Ben havada dumanı gördüm, ateş gibi bir şey daha gördüm. Havada yanmaya başladı." diye konuştu.

Ferhat Serman ise, "Helikopter iki tur attı, inmeye çalıştı, inemedi, boş araziye düştü. Yangın tüpleriyle söndürmeye gittik." ifadelerini kullandı.

Helikopter düştüğünde yakındaki bir kahvehanede olan Kemal Serman, "Kahvede oturuyorduk, deprem olmuş gibi bir ses duyduk. Olay mahalline gittiğimizde, demir kapıdan dolayı içeri giremedik, sitenin içine düştü." dedi.