23 Şubat 2012 Perşembe
Anasayfam Yap | Favorilerime Ekle | DHA | About DHA | Hizmetler | İletişim | Abone | Arşiv | Facebook | Twitter


  • ANASAYFA
  • YURT
  • İSTANBUL
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • OTO
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TUHAF HABER
  • VİDEO
  • FOTO GALERİ
  • ENG.
  • ??
  • DEU.
YURT





DİĞER HABERLER
  • Şehit müdürün görüntüleri
  • Düzce'de heyelan
  • Amasra'da termik santral tepkisi
  • Kayıp mürettebattan 1'inin cesedi bulundu
  • Esat Beşok'a babasız son görev





Belediye ve BDP'ye KCK operasyonu

Yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Belediye ve BDP'ye KCK operasyonu

Mardin Kızıltepe İlçesi'nde PKK'nın şehir yapılanması soruşturması kapsamında BDP ilçe başkanlığı ile belediyeye düzenlenen operasyonda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Aramaların sürdüğü belediyede, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik sürdürdüğü soruşturma kapasında polis, bugün Kızıltepe'de BDP ilçi teşkilatı ile BDP'li Kızıltepe Belediyesi'ne eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda belediye ve parti binasında yapılan aramalarda bilgisayar hard diskleri bazı bölge ve dokümanlara el konuldu.

Binalarda aramalar sürürken, polis aralarında Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman, BDP Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Kenan Akdoğan, BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Gümüş, Kızıltepe Belediye Meclis Nuran Turan'ın aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sayısının artabileceği belirtilirken, polis belediye ve parti binası çevresinde sıkı önlemler aldı.

GÖZALTI SAYISI 11'E YÜKSELDİ
Kızıltepe'de Belediye ve BDP ilçe binasında süren aramalarda çok sayıda bilgisayar kayıtları ve belgelere el konuldu. Gözaltına alınanların sayısı da 11'e yükseldi. Gözaltına alınanlan BDP'nin başlattığı 'Kendimi ihbar ediyorum' kampanyası çerçevesinde savcılığa dilekçe vererek kendilerin ihbar ettikleri belirtildi. Bu kişilerin örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Kızıltepe'de belediye ve BDP'ye yönelik operasyon üzerine BDP Mardin İl Başkan Yardımcıs Sihem Elveren, basın açıklamasıyla gözaltıları protesto etti. Elveren, 15 gün öncede belediye ve parti binalarına operasyon yapıldığını belirterek, Ak Parti'nin emeklerine karşı saldırılarının sürdüğünü ileri sürdü. Elveren, operasyonu yarın Kızıltepe'de düzenleyecekleri basın açıklamasıyla protesto edeceklerini belirtti.

Nezir GÜNEŞ- MARDİN- DHA

28.01.2012 15:29







>


ANASAYFA | DHA | HİZMETLER | BÜROLAR | KÜNYE | İNTERNET EDİTÖRLERİNE | YASAL UYARI
ABONE OLMAK İÇİN | SNG ARAÇ KONUMLARI | AMATÖR HABERCİLERE ÖZEL | REKLAM İÇİN | İLETİŞİM
İstanbul Haberleri
+90 212 4135319
dhaistanbul@dha.com.tr
Spor Haberleri
+90 212 4135516
dhaspor@dha.com.tr
Dış Haberler
+90 212 4135253
dhadis@dha.com.tr
Yurt Haberler
+90 212 4135246
dhayurt@dha.com.tr
Sadece Haber Tam Zamanında - Copyrights © 2009 DHA dha.com.tr Doğan Haber Ajansı. Tüm hakları saklıdır.
About DHA & Contacts Dogan News Agency - Just News on Time. All Rights Reserved.