Geri Dön
Kültür&Sanat Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava (tekzip)

Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava (tekzip)

11.06.2019 tarihinde “Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava” başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin tekzip yazısıdır.

Mal varlığını temizlikçiye bırakan babaya dava (tekzip)

Haberde geçen Nur geçen Nur Güleç beyanları ve haber metninde birden fazla kişilik haklarına saldırı vardır.

Müvekkilimiz henüz sağ olup hukuken ölümden sonra paylaşılacak bir miras söz konusu değildir. Dolayısıyla kanunen Nur Güleç’in herhangi bir mal paylaşma veya miras hakkı söz konusu değildir. Türk Medeni Kanunu’na göre “Bir kısım hısımlar, evlatlık ve sağ kalan eş, miras bırakanın ölümü anında hayatta olmak ve mirastan yoksunluğunu gerektirecek konumda olmamak şartıyla kanuni mirasçı olarak kabul edilmektedir.”

Boşanma aşamasında olduğu eşi ile de herhangi bir mal paylaşım davası da söz konusu değildir. Müvekkilin kızı ile haberde bahsedildiği şekilde ortak hesabı yoktur. Firma saışından elde edilen gelir ortak imzalı bir hesabı yatırılmış olsa da Müvekkil Sinan Güleç %90, Nur Güleç %10 pay sahibi olarak kararlaştırılmıştır. Buradan alınacak faiz getirisinden ise her ay Nur Güleç’e 35 bin TL, Sinan Güleç’e ise 40 bin TL aktarılması taraflarca kabul edilmiştir. Nur Güleç, bu zamana kadar 1 milyon 450 bin TL faiz geliri elde etmiştir. Ancak Nur Güleç tarafından babasının aylık geçimini sağladığı faiz gelirine haksız bir şekilde 2. Sulh Hakimliği’nce verilen karar uyarınca Mayıs 2019 tarihinde tedbir kararı verilmiş ve babası kendi parasının faizini dahi alamamak gibi bir duruma düşmüştür. İlgili dava organları belirli olan ortak hesabın ayrıştırılmasını konu edinen bir davadır.

Müvekkil, 2017’de beyin ameliyatı geçirmediği gibi herhangi bir nörolojik rahatsızlığı da yoktur. Aşılmış ve devam eden davalarda ve haricen alınan devlet hastanesi heyet raporlarınca da teyit edildiği üzere müvekkilimin akıl ve ruh sağlığı gayet yerindedir.

Yine müvekkilin, kızının kanser tedavisinde yardımcı olmadığı ile ilgili haberler de gerçek dışıdır. Özel Amerikan Hastanesi’nin tüm tedavi giderleri bizzat müvekkilce ödenmiştir. İlgili fatura ve havaleler tarafımızda mevcuttur.

Ayrıca kızı Nut güleç ve annesine milyonlarca lira para aktardığı gibi çok gayrimenkul verişmiş ve banka yolu ile milyonlarca lira aktarılmıştır. Son gönderilen para 19 Nisan 2019 tarihinde 2 milyon Türk lirasıdır.

Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.