Geri Dön
Kültür&Sanat Selda Bağcan ‘Beşiktaş Festivali’nde konser verdi

Selda Bağcan ‘Beşiktaş Festivali’nde konser verdi

Türk halk müziğinin sevilen ismi Selda Bağcan, ‘Beşiktaş Festivali’ kapsamında düzenlenen gecede konser verdi. Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen konsere birçok ilçeden yüzlerce kişi katıldı. Konserde sevilen şarkılarını seslendiren Bağcan, dinleyicilerden gelen yoğun ilgi üzerine kimi şarkılarını iki kez okudu.

Selda Bağcan ‘Beşiktaş Festivali’nde konser verdi

‘Yalan dünya’, ‘yaz gazeteci yaz’, ‘anne ben geldim’, ‘tatlı dillim’ gibi unutulmaz parçaları seslendiren Bağcan yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Konser alanına saatler öncesinden gelen hayranları bol bol fotoğraf, video çekerek gecenin keyfini çıkardı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da TEMA’ya fidan bağışında bulunduklarını temsil eden plaketi Beşiktaş halkı adına Selda Bağcan'a takdim etti.

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 Ekime kadar devam edecek festivalde birçok sanatçı sahne alacakken, açık hava sinema gösterimleri, yoga etkinlikleri ve çocuklar için tiyatro oyunları da vatandaşlarla buluşturulacak. 

“VARLIĞINIZLA BİZE GÜÇ VE UMUT VERİYORSUNUZ”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Selda Bağcan’a teşekkürlerini ileterek, “Dün 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı burada hep beraber coşkuyla kutladık. Bugün de yaklaşık 30 gün sürecek festivalin başlangıcını sizlerle birlikte yaşıyoruz. Festivallerin yasaklandığı, ifade etmekte güçlük yaşadığımız çok zor günlerden geçiyoruz.  Ama bütün hayatını bu yasaklarla mücadeleye adamış, devrimci, demokrat kişiliğinden bir gün bile taviz vermemiş Selda Bağcan ile aynı sahnede bulunmak, aynı havayı solumak hem benim için, hem değerli arkadaşlarımız için çok büyük bir onur. Varlığınızla bize güç ve umut veriyorsunuz. İyi ki varsınız, hep var olun” dedi.

CÜNEYT ARKIN SANATÇILAR PARKI’NDA HALK MÜZİĞİ ŞÖLENİ YAŞANACAK

‘Beşiktaş Festivali’yle ilgili belediyenin yaptığı yazılı açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verildi:

“31 Ağustos’ta Selda Bağcan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ise Goran Bregoviç Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda sevenleriyle bir araya gelecek. 3-11 Eylül günleri arasında Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda halk müziği şöleni yaşanacak. 3 Eylül’de Barabar, 4 Eylül’de Oğuz Aksaç, 7 Eylül’de Musa Eroğlu, 8 Eylül’de Hüseyin Turan, 9 Eylül’de Yekpare, 11 Eylül’de Erdal Erzincan Beşiktaşlılarla bir araya gelecek. 14 Eylül’de ise Kerem Görsev, Quartet Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda piyano resitali sunacak.

“Festival kapsamında; İngiliz sanatçı Luke Jerram’ın yarattığı “Museum of the Moon” (Ay Sergisi) sanatseverlerin beğenisine sunulacak. “Beşiktaş MoonFest”te ise beş farklı usta isim Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda sahne alacak. 16 Eylül’de Bülent Ortaçgil, 18 Eylül’de Duygu Soylu, 19 Eylül’de Tuluğ Tırpan Trio, 20 Eylül’de Nil Karaibrahimgil ve 21 Eylül’de de Jülide Özçelik sevenleriyle buluşacak. 23 Eylül’de İskender Paydaş ve 30 Eylül’de ise Birsen Tezer yine aynı mekanda sevilen şarkılarını tüm Beşiktaşlılar için seslendirecek.”

FESTİVAL, HADİSE KONSERİ İLE SON BULACAK

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada son olarak, “30 gün boyunca birçok yerli ve yabancı müzisyenin ağırlanacağı festivalde, müzik dışı etkinlikler, açık hava sinema, söyleşi, yoga ve benzeri aktivitelerle katılımcılara tam bir festival deneyimi yaşatılması planlanıyor. Festival, Hadise konseri ile son bulacak. Hadise sevilen şarkılarını Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda “Beşiktaş Festivali”nin son gününde İstanbullu ve Beşiktaşlı vatandaşlar için seslendirecek” bilgilerine yer verildi.