Geri Dön
Kültür&Sanat Haldun Dormen: Alternatif tiyatrolar Türk tiyatrosuna büyük katkıda bulundu

Haldun Dormen: Alternatif tiyatrolar Türk tiyatrosuna büyük katkıda bulundu

Türk Tiyatrosu’nun ustalarından 90 yaşındaki Haldun Dormen, enerjisini işini ve insanları çok sevmeye borçlu olduğunu söyledi. Haldun Dormen, "Alternatif tiyatrolar, Türk tiyatrosuna çok ama çok büyük katkıda bulundu. Bence müthiş bir tiyatro fışkırması oldu" dedi.

Haldun Dormen: Alternatif tiyatrolar Türk tiyatrosuna büyük katkıda bulundu

Haldun Dormen, yazdığı ve başrolünde yer aldığı 'Bir Zamanlar Gazino'da’ isimli oyunu Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahneledi. Kerem Atabeyoğlu ile birlikte yıllar önce izleyenleri gülmekten kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kuran, şöhretleri geçmişte kalan iki eski komedyeni konu alan oyun beğenildi. Dormen, oyundan önce DHA muhabirinin sorularını yanıtlarken, "İşimi çok severek yapıyorum ve büyük mutluluk duyuyorum. İnsanlarla bir şeyleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Dormen, saat 08.30 sıralarında uyandığını, mutlaka kahvaltı yaptığını, yaklaşık yarım saat bulmaca çözdüğünü, ardından bütün gününün dolu geçtiğini ekledi.

Haldun Dormen, Türkiye’de tiyatronun kendisini şaşırtacak kadar büyük gelişme gösterdiğini anlatırken, "Bundan çok mutlu oluyorum. 'Bunca yıldır boşa çalışmamışız' diyorum. Yeni oyuncular, yeni yönetmenler, en önemlisi yeni yazarlar çıkıyor ortaya. Bu alternatif tiyatrolar, Türk tiyatrosuna çok ama çok büyük katkıda bulundu. Bence müthiş bir tiyatro fışkırması oldu." dedi.

Dormen yazdığı iki oyundan 'Küllerin Arasında'nın dram ve 'Bir Zamanlar Gazino'nun komedi tarzında olduğunu bu iki oyunun da Amerika’daki asıllarından çok fazla değiştirerek, 'Türkleştirdiğini' ifade etti. Haldun Dormen, gazino dünyasının son günlerine yetiştiğini, kapanan Çakıl Gazinosu'nun bir süre yönetmenliğini yaptığını belirtirken, "O zaman fark ettim, komedyenlerin çoğu birbirinden dargındı. Bu oyunumuzdaki gibi iki komedyen yıllardır birlikte çalışıyor ama geçinemiyorlardı” diye konuştu.