Yoksullar kağıt para yakacak
Macaristan Merkez Bankası, şiddetli geçen kış koşullarında yakacak parası olmayan yoksullara yakacak olarak kullanılmak üzere kağıt para dağıtacak.
13.02.2012 12:50



Yoksullar kağıt para yakacak
Daily Telegraph’ın haberine göre, Macaristan Merkez Bankası sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Macar yoksullara yakacak dağıtma kararı aldı.

Ancak banka odun, kömür gibi geleneksel yakıtlar yerine bizzat kağıt para dağıtacak.

Bu amaçla da banka tarafından tedavülden toplanan eski kağıt banknotlar özel bir işlemler tuğla haline getirilip yakıt olarak kullanılacak.

Macar Merkez Bankası lojistik merkezi direktörü Barnabas Ferenczi, her bir yakacak tuğlanın 22 bin dolar (yaklaşık 40 bin TL) değerinde kağıt paradan oluştuğunu söyledi.

Ferenczi, banknot yakıtların aynı miktarda kaliteli kömürlerden daha fazla kalori taşıdığını bildirdi.

Eski uygulamada tedavülden toplanan kağıt paralar, geniş güvenlik önlemleri altında, cepsiz iş elbisesi giyen işçiler tarafından özel makinalarda yakılmaktaydı.

DHA
 
 
 
 








 

SARIYER'DE TRAFİK KAZASI 4 YARALI
AV TÜFEĞİYLE AKRABASINI ÖLDÜRDÜ, KAÇT
MEMURLAR DAVUL ZURNA İLE İŞ BIRAKTI
ASKER UĞURLAMAYA GİDERKEN KAZA YAPTIL
VAN'DA BİR EMEKLİ ALBAY İLE 16 ASKER
FOTOĞRAF// MODACILAR TASARIMLARINI SE
MODACILAR TASARIMLARINI SERGİLEDİ
BAKAN EKER, "SÜTÜN KALİTESİNDE ASLA P
HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN EVİNE GİRMEK
\\ FOTOĞRAF \\ BEYLİKDÜZÜ’NDE GÖÇÜK A
.....................Son dakika haber BAŞLIKLARI....................