'Özel bir el çalışması'
New York’ta ‘Bir Kilim Bin Söz’ defilesi
20.02.2012 12:55



New York’taki defile gösterilerini düzenli olarak sürdüren moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu’nun 2012-2013 sonbahar kış koleksiyonu, New York Couture Moda Haftası’nda moda severlerle buluştu.


New York’taki defile gösterilerini düzenli olarak sürdüren moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu’nun 2012-2013 sonbahar kış koleksiyonu, New York Couture Moda Haftası’nda moda severlerle buluştu. 'Nedo Collection' ve 'Nedret Taciroğlu Couture' markalarının yaratıcısı, son yıllarda Avrupa ve ABD’de düzenlenen moda haftalarında yaptığı çalışmalarla kendinden söz ettiren Türk moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu’nun, ‘Bir Kilim Bin Söz’ temalı New York defilesi büyük beğeni kazandı.

Kentin ünlü otellerinden Waldorf Astoria’nın Balo Salonu’nda gerçekleşen, New York ve çevresinde yasayan Türkler ile Amerikalı seçkin davetlilerin izlediği defilede, Taciroğlu New York podyumlarına, Türkiye’nin tarihi ve kültürü ile harmanlaşarak 40’lı yıllarda öne çıkan izlerini yansıttı.

Yabancı moda çevreleri, mağaza zincirleri satın alma sorumlularının yanı sıra, Amerikan medyasının da yoğun ilgi gösterdiği defilede, yirmi mankenin sunumuyla 36 ayrı giysi tasarımını sergileyen Taciroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada 2012-2013 sonbahar kış koleksiyonunda, ipek, vual ipek, kadife ve saten materyaller kullandığını belirti. Taciroğlu, ‘Bunları kullanırken, dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, dikiş kuplarında özel bir el çalışması yaptım. Aradan tuller ve kilim desenlerini elbiselere yansıttım’ dedi. Önümüzdeki yıl, moda dünyasında şarap ve bej renginin ağırlık kazanacağına değinen Taciroğlu, defilesinde kullandığı Fahir Atakoğlu ve Güneydoğu Anadolu müzikleriyle de Türkiye’nin kokularını New York’a taşıdığını dile getirdi.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK (DHA)
 
 
 
 








 

FOTOĞRAFLAR - İSTANBUL'DA KAMU EMEKÇİ
73 YAŞINDAKİ KADININ ORGANLARI İKİ Kİ
FOTOĞRAFLAR - CHP LİDERİ KILIÇDAROĞL
FOTOĞRAFLAR - BALYOZ SANIKLARINDAN "H
BOLU'DA MEMURLAR HÜKÜMETİ PROTESTO ET
ARKEOLOG VE FUTBOLCU, BIÇAKLI SALDIRI
OKULLARDA ARAPÇA DERSİ GELECEK YIL BA
EK FOTOĞRAFLAR- CHP LİDERİ KILIÇDAROĞ
ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULAN KAMYONETTEN
OYUN CD'Sİ HIRSIZLARI ÖNCE KAMERAYA S
.....................Son dakika haber BAŞLIKLARI....................