Geri Dön
Politika Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarının bayramını kutladı

Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarının bayramını kutladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit ve gazilerin çocukları ile bir araya gelerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarının bayramını kutladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, şehitler ve gazilerin çocukları ile bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Güler, çocuklarla sohbet gerçekleştirerek, bayramlarını kutladı. Bakan Güler, çocuklara hitaben konuşarak, şöyle dedi:

"Bundan bir asır önce ülkemizin bir kısmı işgal edilmişti. Ama kahraman atalarımız, bu zor zamanlarda milli mücadeleyi başlattı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurdu. İşte sizler için özel bir gün olan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de açıldığı gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımız, Meclis vasıtasıyla yürüttükleri milli mücadele sayesinde, vatanımızı işgalden kurtarıp Cumhuriyetimizi kurdular. Sevgili çocuklar, bugün vatanımızda özgürce yaşıyorsak bunda en büyük pay, aziz şehit ve gazilerimize aittir. Bizler de onların emaneti olan aziz vatanımızı korumak ve kollamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sizler de geçmişi zaferlerle dolu şanlı tarihimizi çok iyi bilmeli, ileride ülkemize hizmet edebilmek için kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Çünkü sizler, tarihte olduğu gibi bugün de vatan topraklarını korumak ve savunmak için cesaretle ve fedakarca görevini yaparken şehit ve gazi olan kahramanlarımızın evlatlarısınız."

Bakan Güler, 'Kıymetli evlatlarım' diyerek sürdürdüğü konuşmasında, "Şehit ve gazilerimizin en kutsal emaneti ve canımızdan bir parça olan sizleri çok seviyoruz. Kocaman yüreğinizle, bugünün çocukları yarının büyükleri olarak; geleceğimizin teminatı, asil milletimizin en güzide bireylerisiniz. Devletimiz, siz değerli çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak, iyi şartlarda eğitim almanızı sağlamak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Çünkü sizler, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizsiniz. Milli Savunma Bakanlığı olarak bizler daima yanınızdayız. Sizlere ve değerli ailelerinize her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Biz, büyük bir aileyiz. Sevinçte ve kederde bir ve beraberiz" ifadelerini kullandı. (DHA)