Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanının Başbakanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ilettiği görüşmede, ağırlıklı olarak Suriye konusundaki son gelişmeler ele alındığı belirtildi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi :
"Sayın Başbakanımız, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuya ilişkin karar alma sürecinin akim kalmasına rağmen, Suriye halkıyla dayanışma içinde olmaya devam etmenin önem taşıdığını belirtmiştir. Suriye’de ölü sayısının 7 bine ulaştığına, olaylar nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli göçmen sayısının 10 bine yaklaştığına değinen Sayın Başbakanımız, uluslararası camianın bölgenin istikrar ve güvenliğine tehdit oluşturan bu duruma seyirci kalamayacağına işaret etmiştir. Sayın Başbakanımız, bu çerçevede, Türkiye’nin Arap Ligi’yle sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, 24 Şubat 2012’de Tunus’ta Suriye’nin Dostları toplantısının düzenlenecek olmasını önemli bir adım olarak nitelemiştir. Bu toplantının temel amacının, Arap Ligi’nin Suriye konusundaki girişimine ve ortaya koyduğu yol haritasına destek vermek olması gerektiğini belirten Sayın Başbakanımız, müteakip süreçte İstanbul’da ikinci bir toplantı yapılması düşüncesine de olumlu yaklaştığını ifade etmiştir. Sayın Başbakanımız ve Sayın Cameron, görüşme sırasında, Suriye hususunda önümüzdeki süreçte de sürekli karşılıklı istişare içinde olma hususunda da mutabık kalmışlardır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
Gülseli ÖZDEMİR- İSTANBUL- DHA