Geri Dön
Sağlık-Yaşam Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21.00'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması başladı. İş yerlerinin kapanmasının ardından İstanbul'da yoğunluk yavaş yavaş azaldı. Kendilerine kısıtlama olmadığını düşünerek İstiklal Caddesi'ne gezmeye gelen bazı yabancı turistler polis tarafından uyarılarak geri gönderildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkmayla ilgili tedbir ve kısıtlamalar 21.00'dan itibaren uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da iş yerleri 20.00'den itibaren kepenklerini kapatırken, vatandaşlar da yavaş yavaş sokakları terk etti.


İSTİKLAL CADDESİ BOMBOŞ KALDI

Polis ve zabıta ekipleri, İstanbul'un en kalabalık yeri olan İstikal Caddesi boyunca iş yerlerinin kapatılmasıyla ilgili anonslar yaparak, uyarıda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlamasının yaklaşmasıyla birlikte İstiklal Caddesi tenhalaşırken, kısıtlamanın kendilerini kapsamadığını düşünen bazı yabancı turistler caddeye girmek istedi. Polis, turistleri uyararak geri gönderdi.

Aantalya'da, saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasından yaklaşık 1 saat önce sokaklar, boş kaldı. Kısıtlamanın başlamasıyla kavşaklarda görev alan polisler, dışarıda olan vatandaşların izinlerini kontrol etti.

Turizm kenti Antalya’da kısıtlama başlamadan 1 saat öncesinde sokaklar boşalırken, bazı caddelerde araç yoğunluğu yaşandı. Her gün binlerce kişinin geçtiği kentin simgeleri Cumhuriyet Meydanı, Üç Kapılar ve Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde sessizlik hakim oldu.



Saatin 21.00'e gelip kısıtlamanın başlamasıyla sokak ve caddelerde polis ekipleri görev aldı. Sokakta olan araçlar ekipler tarafından durdurularak kontroller yapılırken, kısıtlamayı ihlal eden kişilere ise idari yaptırım uygulandı.

Diyarbakır'da saat 21.00'den sonra kentin cadde ve sokakları sessizliğe büründü. Sokağa çıkma kısıtlaması başlamasıyla polis ve zabıta ekipleri denetime başladı. Ekipler, sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulan iş yerleri ve kişilerinin yanı sıra sokağa çıkmayı ihlal edenlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 21.00'den itibaren sokağa çıkma kısıtlaması başlaması ile meydan ve caddeler boş kaldı.

Bitlis'te de koronavirüs tedbirleri kapsamında 21.00'den itibaren sokağa çıkma kısıtlaması başladı. İş yerlerinin kapatılması ile kentteki cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Eskişehir'de de saat 21.00'de başladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tüm kavşaklarda görev alarak yasağın başladığı saatlerde tüm araçları tek tek kontrol etti. Yasaktan muaf olanların dışında sokaklarda kısa sürede kimsenin kalmadığı gözlendi. Ayrıca kapanması gereken iş yerleri de polis ekiplerince denetlendi. Sokağa çıkma yasağı saat 05.00'de sona erecek.

Şırnak'ta saat 21.00'den sonra sessizlik hakim oldu. Cadde, meydan ve sokaklar sessizliğe bürünürken, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ile Şırnak Belediyesi bünyesindeki zabıta ekipleri kent genelinde sokağa çıkma yasağına ilişkin denetimlerini sürdürdü.

Trabzon'da da vatandaşlar evlerine çekildi. Trabzon’un en işlek caddeleri ve sokakları saat 21:00'dan sonra boş kaldı. Cadde ve sokaklarda güvenlik görevlileri ve belediye çalışanları dışında kimsenin kalmadığı görüldü.

Erzurum'da da saat 21.00'de başladı. Kısıtlamaya dakikalar kala vatandaşlar evlerine çekildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tüm kavşaklarda görev alarak kısıtlamanın başladığı saatlerde tüm araç ve yayaları durdurup kontrol etti. Yasaktan muaf olanların dışında sokaklarda kısa sürede kimsenin kalmadığı gözlendi. Kapanmayan bazı iş yerleri de polis ekiplerince kapatıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması saat 05.00'de sona erecek

.

Muğla'da da saat 21.00'de sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama öncesinde Özel Harekat polisleri kentin giriş noktalarında uygulama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sürücüler tek tek durdurulup izin belgeleri kontrol edilirken, maske ve hijyen konusunda uyarılarda bulunuldu. Kısıtlamanın başlamasıyla kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi her gün saat 21.00 ila 05.00 saatlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, kent merkezinde devriye görevi yaptı. Paket servis yapan yeme- içme yerlerinin dışında tüm işletmelerin kapalı olduğu Antakya ilçesinde, kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu gözlendi.