Geri Dön
Sağlık-Yaşam Spor ve eğlence dolu festival

Spor ve eğlence dolu festival

İstanbul Bakırköy'de 'ne yaparsan yap spor aşkıyla yap' temasıyla spor festivali düzenlendi. Her yıl yapılan festival ile insanlara sporu sevdirmek ve spora teşvik etmek hedefleniyor.

Sports Internatıonal Ataköy şubesinde üye ve misafirlerine spor festivali düzenledi. Türkiye'nin farklı illerinden gelen alanında uzman eğitmenler katılımcılara gün boyu müzik eşliğinde zumba, suyun içinde zumba, step aerobik, HIIT, roman dans gibi birbirinden farklı etkinlikler yaptırdı. Türkiye’deki yeni akım derslerden Animal Flow ile başlayan festivalde 7'den 70'e herkes hem spor yaptı hem de doyasıya eğlendi. Ayrıca festivalde Syrong By Zumba dersinin ilk kez lansmanı yapıldı.

"SPORUN EĞLENCELİ TARAFI DA VAR"

İnsan sağlığı için sporun çok önemli olduğunu söyleyen Zumba Eğitmeni Varol Kılıç, "İnsanlara sporu sevdirmek istiyoruz. Festivalde farklı türden egzersizleri insanlara sunduk. Türkiye’de genelde Kilo vermek için spor yapılıyor ama bunun eğlenceli kısmı da var. Sporu insanlara aşılamaya çalışıyoruz. Herkes katılabilir, sağlık problemi olana göre de bir çalışmamız mevcut" dedi.

"VÜCUDUN HER NOKTASI ÇALIŞIYOR"

Strong By Zumba Eğitmeni Tuğba Bozkurt ise, "Strong By Zumba tamamen yağ yakımı üzerine kurulu. aynı zamanda kendi vücut ağırlıklarıyla koldan bacağa, kalçadan karın bölgesinde kadar her noktayı çalıştırıyoruz. Bu ders müzik eşliğinde yapıldığı için hem yağ yakımı yapıyoruz hem de nabzı yükseltip kalbi güçlendiriyoruz" diye konuştu.

"ENERJİK VE MUTLU HİSSEDİYORUM"

Sergül Öner (49) de, "Festival harika geçiyor, kendimi çok enerjik ve mutlu hissediyorum. Spor yaparak psikolojimi düzeltiyorum. Daha aktif oluyorum" ifadelerini kullandı.

"BENİ MOTİVE EDİYOR, NEGATİF ENERJİMİ ATIYORUM"

Gonca Altunel (27) ise, "Festival çok güzel, keyif verici, eğleniyorum. İyi ki gelmişim diyorum. Şu anda müzikle birlikte step hareketleri yapıyoruz. İş hayatıyla birlikte spor yapamıyorum, buraya gelmeyi çok istemiştim, mutluyum. Spor beni motive ediyor, bütün negatif enerjimi atıyorum" dedi.