Geri Dön
Spor Avrupa Judo Şampiyonası'nda Mihael Zgank 5'inci, Mert Şişmanlar ve Kayra Sayit 7'nci oldu

Avrupa Judo Şampiyonası'nda Mihael Zgank 5'inci, Mert Şişmanlar ve Kayra Sayit 7'nci oldu

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası'nın son gününde erkekler 90 kiloda Mihael Zgank beşincilik, 100 kiloda Mert Şişmanlar ile kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit sıkletlerine yedincilik elde ettiler.

Avrupa Judo Şampiyonası'nda Mihael Zgank 5'inci, Mert Şişmanlar ve Kayra Sayit 7'nci oldu

Çekya'nın başkenti Prag'da bugün sona eren Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası'nda tatamiye çıkan judocular, erkekler 90 kiloda Mihael Zgank beşinci olurken, 100 kiloda Mert Şişmanlar ile kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit yedincilik elde ettiler.

Zgank, ilk maçta Alman Falk Petersilka'yı waza-ari puanıyla yenerek bir üst tura çıktı. Bu turda İsviçreli Ciril Grossklaus'u altın skorda ipponla (3 shido) yenen milli judocu çeyrek finalde Sırp Nemanja Majdov'a yenildi. Repesaja mücadelesinde Hollandalı Noel Van T End'i ipponla (3 shido) yenen Zgank, bronz madalya maçında Azerbaycanlı Mammadali Mehdiyev'e yenildi, beşincilikte kaldı.

Erkekler 100 kiloda Mert Şişmanlar, ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci turda Ukraynalı Anton Savytskiy'i ipponla yendi. Üçüncü turda Sırp Aleksandar Kukolj'i waza-ari puanıyla yenen Şişmanlar çeyrek finalist oldu. Milli sporcu Rus Arman Adamian'a yenildi ve repesaja kaldı. Şişmanlar, bu turda Portekizli Jurge Fonseca'ya yenildi ve yedincilikte kaldı.

Kadınlar; +78 kiloda Kayra Sayit, direkt çeyrek final ile başladığı şampiyonada Fransız Romane Dicko'na yenildi ve repesaja kaldı. Kayra, Alman Jasmin Grabowski'ye yenildi ve yedinci oldu.

Erkekler +100 kiloda Cemal Erdoğan, ilk maçında Alman Johannes Frey'e yenildi.