Geri Dön
Spor Bakan Bak gençlik kampı başvurularının başladığını duyurdu

Bakan Bak gençlik kampı başvurularının başladığını duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin farklı illerinde ücretsiz düzenlenen GSB Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi başvurularının başladığını açıkladı.13’ü deniz, 35’i doğa olmak üzere 48 farklı kamp alanında binlerce gencin misafir edileceği kampların son başvuru tarihi 7 Haziran olacak.

Bakan Bak gençlik kampı başvurularının başladığını duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce her yıl olduğu gibi 2024 yılında da gençlere yönelik olarak ücretsiz Yaz Gençlik Kampları düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, GSB Gençlik Kampları Ulusal Kamp Dönemi başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak yaptığı paylaşımda, "Kamp ateşi yakmaya hazır mısınız gençler ? Yeşile, maviye, spora ve eğlenceye doyacağınız Gençlik Kamplarımıza başvurular başladı. Başvurunuzu yapın, çantanızı hazırlayın. Ben de çayınızı içmeye geleceğim” ifadelerini kullanarak 12-25 yaş arasındaki tüm gençleri başvuru yapmaya davet etti.

GSB GENÇLİK KAMPLARINA SON BAŞVURU TARİHİ 7 HAZİRAN

GSB Gençlik Kampları; 35 farklı şehirde bulunan 13’ü deniz ve 35’i doğa olmak üzere toplam 48 kamp alanında gençleri ağırlayacak. 12-15 yaş arasındaki gençlerin deniz kampına, 16-25 yaş arasındaki gençlerin ise doğa kampına katılabileceği GSB Gençlik Kampları’na başvurular 7 Haziran’da sona erecek. Kamp başvuruları (ghgm.gsb.gov.tr) adresinden yapılabilecek. Katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacak. Kamp alanlarının güvenliği güvenlik görevlilerince sağlanırken, gençlerin tüm ihtiyaçları ise gençlik liderleri tarafından giderilecek. Gençlik kampları, kamp sorumluları ve gönüllü kamp liderleri koordinasyonunda, gençler arasında pozitif rekabet duygusunun geliştirilmesi ve serbest zamanlarının etkin değerlendirilmesinde rekreasyon alanları inşa etmek üzere eğlence, macera, adrenalin dolu etkinlikler ve aktivitelerle donatıldı. GSB Gençlik Kampları; zaman yönetimi, planlama, uygulama ve temel yaşam becerileri gibi yetkinlik alanlarının genişlemesine destek olmak, toplum hayatına adaptasyonda bireysel ödev ve sorumluluklara dair bilinç edinilmesine yönelik istasyon eğitimleriyle de zenginleştirildi.