Geri Dön
Spor Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçından notlar

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçından notlar

Süper Lig'in 35'inci haftasında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Tüpraş Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayan karşılaşmada Ali Şansalan düdük çaldı. Şansalan'ın yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş üstlendi.

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçından notlar

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Süper Lig'in 34'üncü haftasında 2-1 kaybedilen Fenerbahçe derbisinin 11'inde 2'si zorunlu, 4 değişikliğe gitti. Topraktepe; kırmızı kart cezalısı Al-Musrati ve sakatlığı bulunan Masuaku’nun yanı sıra Worrall ve Gedson’a ilk 11'de yer vermedi. Topraktepe bu oyuncuların yerine Svensson, Emrecan Terzi, Salih Uçan ve Ghezzal’ı görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Serdar Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Svensson, Necip Uysal, Colley ve Emrecan Terzi’den oluşturdu. Orta alanda Salih Uçan ve Muçi’yi sahaya süren, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Rashica, solunda ise Semih Kılıçsoy’u görevlendirdi. Serdar Topraktepe’nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka’yı görevlendirdi.

Siyah-beyazlıların Çaykur Rizespor karşısındaki 11’i şöyle:

“Mert Günok - Svensson, Necip Uysal, Colley, Emrecan Terzi, Salih Uçan, Ghezzal, Rashica, Muçi, Semih Kılıçsoy, Muleka.”

SALİH UÇAN 8 MAÇ SONRA 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte tecrübeli orta saha oyuncusu Salih Uçan, 8 maç sonra ilk 11'de görev aldı. Son olarak Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Konyaspor ile oynanan karşılaşmada görev yapan Salih Uçan, ligdeki; Galatasaray, Gaziantep FK, Antalyaspor, Başakşehir, Samsunspor ve Ankaragücü maçlarında kadroda yer almamış, Fenerbahçe mücadelesinde ise kadroda olmasına rağmen süre bulamamıştı. Salih ayrıca Türkiye Kupası'ndaki Ankaragücü maçında ise son 2 dakika oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli orta saha oyuncusu, 8 maç sonra Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de görev aldı.

NECİP YENİDEN STOPERE

Siyah-beyazlı ekipte takım kaptanı Necip Uysal, stoperdeki yerine geri döndü. Sezon başından beri stoperde görev alan ancak eksikler nedeniyle Fenerbahçe derbisinde sağ bekte görevlendiren Serdar Topraktepe, tecrübeli oyuncuyu yeniden savunmanın göbeğine çekti. Necip’in stoperdeki partneri ise Omar Colley oldu.

MASUAKU KADRODAN ÇIKARTILDI

Siyah-beyazlı ekipte dün yapılan son antrenmanın ardından diz kapağı altı yağ dokuda ödem tespit edilen Arthur Masuaku, karşılaşma öncesinde maç kadrosundan çıkartıldı. Uzun süren sakatlığının ardından kupadaki Ankaragücü maçında 45, Fenerbahçe derbisinde ise 90 dakika sahada kalan tecrübeli sol bekin yaklaşık 10 gün sahalardan uzak kalması bekleniyor. Öte yandan Masuaku'nun yerine Çaykur Rizespor maçında Emrecan Terzi görev aldı.

EMRECAN 2 MAÇ SONRA DÖNDÜ

Beşiktaş’ta genç sol bek Emrecan Terzi, iki maçlık aranın ardından 11’e döndü. Ligde oynanan Ankaragücü maçında sakat olmasına rağmen sahada yer alan ancak karşılaşma içinde yeniden sakatlandığı için oyuna devam edemeyen Serkan Emrecan Terzi, Fenerbahçe derbisi ve kupadaki Ankaragücü karşılaşmalarında kadroda yer almamıştı. Genç sol bek iki maç sonra 11’e döndü.