Geri Dön
Spor BOM Karting, Türkiye Karting Şampiyonası'nda yarışacak pilotlarını tanıttı

BOM Karting, Türkiye Karting Şampiyonası'nda yarışacak pilotlarını tanıttı

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası kadrosunu özel bir etkinlikle tanıttı.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ile Yönetim Kurulu Eş Başkanı Levent Kocabıyık'ın ev sahipliğinde düzenlenen imza töreninde, Dünya Supersport Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, Türkiye'nin en genç karting pilotu olma unvanına sahip 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, 2023 sezonunda BOM Karting Takımı'nda yarışan Efe Ayhan, 2022 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategoride üçüncülük elde eden Rüzgar Evci ve Türkiye Formula Junior Karting şampiyonu Sarp Arhan Or yer aldı.

Borusan Otomotiv Motorsport'un Türkiye'de motor sporlarının gelişimini ve yaygınlaşmasını desteklemek üzere 16 yıl önce kurulduğunu belirten Hakan Tiftik, "İleri bir vizyon ve büyük hayallerle kurduğumuz BOM'un bugün o vizyonu ve hayalleri birer birer gerçekleştirdiğini görmenin tarifsiz gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Ülkemizde motor sporlarının gelişimi ve yaygınlaşması için BOM ekibinin büyük bir samimiyet, adanmışlık ve motivasyonla çalıştığını belirten Tiftik, "Geçtiğimiz 16 yıla sığdırılan büyük başarılar var. Bugüne kadar 4 kıtada, 21 farklı ülkede, 38 farklı pistte 440'a yakın yarışta start alan BOM takımımız, onlarca kez podyum görürken, son 7 yıldır kesintisiz olarak ülkemizi GT4 Avrupa Serisi'nde temsil eden ilk ve tek takım olma unvanını da taşıyor. Diğer taraftan Karting takımımız da temellerinin atıldığı 2020 yılından bu yana 3 Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarılar elde ederek genç sporcuları motor sporlarıyla tanıştırmaya devam ediyor. Bugün Türkiye'nin en genç karting pilotu unvanını alacak olan Zayn Sofuoğlu, Efe Ayhan, Rüzgar Evci ve Sarp Arhan Or'un ileride ülkemizi uluslararası arenada temsil eden büyük şampiyonlar olacağına tüm kalbimle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

LEVENT KOCABIYIK: TAKIMIMIZIN BU SENE BİZLERE HEYECANLI, ÇEKİŞMELİ VE SPORTMENCE BİR SEZON YAŞATACAĞINA İNANIYORUM

Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Eş Başkanı Levent Kocabıyık ise, motor sporlarına giriş olarak kabul edilen kartingde yarışacak takımı 2020'de kurduklarını hatırlatarak, "BOM Karting Takımı bu 3 sezonda Senior Kategori'de ve Master kategori'de şampiyonluğun yanı sıra yarışmaya başladığı ilk sezondan itibaren takımlar ikinciliklerini de alma başarısını gösterdi. 2024'te de hedefimiz yine katıldığımız kategorilerde şampiyonluk. Hepsi birbirinden yetenekli ve geleceği parlak sporcularımızla yeni sezona hazırız. BOM Karting Takımımızın bu sene bizlere heyecanlı, çekişmeli ve sportmence bir sezon yaşatacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

KENAN SOFUOĞLU: ZAYN'IN MEVCUT DERECELERİNE BAKTILAR VE YETERİNCE HIZLI OLDUĞUNU GÖRÜNCE DE YARIŞMA İZNİ ÇIKTI

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da, oğlu Zayn'ın federasyon tarafından lisansının çıkartılma süreci ve hedefleriyle ilgili konuştu.

Federasyonun oğlu Zayn'a torpil yapmadığını, geçen sene yapılan derecelerin yanı sıra Zayn'ın mevcut derecelerinin de incelenmesinin ardından yarışma izni çıktığına dikkat çeken Kenan Sofuoğlu, "Biz, motor sporlarının Türkiye'de her zaman daha iyi yerlerde olmasının hayalini kuran insanlardanız. Geçen sene sonundaki Türkiye Karting Şampiyonası'na gitmeye başladık. Orada takımları görüyordum. BOM Takımı'nın standardı çok yüksek. Özellikle Avrupa'da olan ve Zayn'ı emanet edebileceğim bir takım olarak görüyordum. Zayn'ı yarıştırmak, ilk takımı olmak isterseniz tekliflere açığız demiştim. Onlar da 'seve seve' dedi ve bu sene başladı. Yaşı ufak olduğu için federasyondan onay bekliyorduk. Federasyon da Zayn'a torpil falan yapmadı. Derecelerini incelediler. Geçen yılın derecelerine baktılar, Zayn'ın mevcut derecelerine baktılar ve yeterince hızlı olduğunu görünce de yarışma izni çıktı. Burada velisi olarak razılığımızı gösterdikten sonra federasyon tarafından lisansı çıkartıldı. İnşallah bu sezon BOM ile yarışıp, çok tecrübe kazanacağız. Avrupa arenasından önce 7 yaşına kadar Türkiye'de tecrübeye ihtiyacımız var. O yüzden burası bizim için olabilecek en iyi takım. Nasip olur da şampiyonluk alırsa, 6 yaşında İngiltere'de bir kupa var. Orası için de sözleştik. Bu sezon şampiyon olursak, Avrupa'ya da beraber gidiyoruz. Güzel bir sezon olur. İnşallah bütün kardeşlerim şampiyonluğu alır" diye konuştu.


Öte yandan TOSFED Micro Destek Kupası'nın en küçük yaştaki katılımcısı olacak Zayn Sofuoğlu da sezon sonunda şampiyon olmak istediğini söyledi.

Türkiye Karting Şampiyonası 2024 Sezonu Yarış Takvimi ise şöyle:

20-21 Nisan: İzmit Körfez Karting

25-26 Mayıs: İstanbul Tuzla Park

22-23 Haziran: İzmit Körfez Karting

10-11 Ağustos: Uşak Karting Pisti

31 Ağustos - 1 Eylül: İzmir Yarış Pisti

12-13 Ekim: İzmit Körfez Karting

9-10 Kasım: İzmit Körfez Karting