Geri Dön
Spor Emin Müftüoğlu: Sadece olimpiyatlara katılan değil, madalya hedefleyen bir takım istiyoruz

Emin Müftüoğlu: Sadece olimpiyatlara katılan değil, madalya hedefleyen bir takım istiyoruz

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Sadece olimpiyatlara katılan değil, madalya hedefleyen bir takım istiyoruz" dedi.

Uluslararası Bisiklet Birliği-UCI ProSeries kategorisinde ülkemizdeki tek yol yarışı olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21 Nisan Pazar günü Antalya'dan başlayacak. Antalya, Kemer, Kalkan, Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa (Spil Dağı), Çeşme, İzmir ve İstanbul, 8 gün, 8 etapta, 1.188 kilometrelik parkurunda, dünya yıldızlarının yer aldığı 14 ülkeden 25 Takım, 175 bisikletçi 21-28 Nisan tarihleri arasında Turkuaz rekabete ev sahipliği yapacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Turun bu sene bir kademe daha atlayarak ProSeries kategorisinde mücadele edileceğini belirten Müftüoğlu, "Bu yıl bir üst kademe yükselerek ProSeries kategorisinde yer alıyoruz. Yani World Tour'a yaklaşıyoruz. Bu TUR'da 4 World Tour Team, 9 ProTeam ve 12 Continental Team yer alacak. Ayrıca Kazakistan Takımı'ndan İngiliz bisikletçi Mark Cavendish bu yıl da bizimle olacak. Biliyorsunuz belgeseli de yapılan dünyaca ünlü bir sporcu. Ülke tanıtımımıza yine çok anlamlı katkıları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.



"TOUR OF TURKEY'DE 2 MADALYALI SPORCUMUZ YARIŞACAK"

Tour Of Turkey'de 2 madalyalı Türk sporcunun yer alacağını sözlerine ekleyen Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Ramazan Yılmaz'ın geçen sene Avrupa 2'nciliği ve Avrupa 3'üncülüğü bulunuyor. Bu da Türk tarihinde bir ilktir. Ayrıca Avrupa ve dünya şampiyonalarında 2 tane madalya alan sporcumuz var. 2011 yılında Avrupa şampiyonu olan Ahmet Ökten ve Sloven takımından Ramazan Yılmaz da turda mücadele edecek. Yani Tour Of Turkey'de 2 madalyalı sporcumuz yarışacak" şeklinde konuştu.

"SADECE OLİMPİYATLARA KATILAN DEĞİL, MADALYA HEDEFLEYEN BİR TAKIM İSTİYORUZ"

Başkan Müftüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

"Bu tur bir kişinin ya da bir kurumun yapacağı işler değil. Bir grubun yapacağı işler de değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyoruz. Turu himayelerine aldılar. Biliyorsunuz geçen yılki 100'üncü yıl turunu da himayelerine almışlardı. Ülkede bisiklet kültürünün gelişmesiyle ilgili ve bisiklet sporunun gelişmesiyle ilgili çok önemli talimatları olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bunları yaparken de Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın liderliğinde yapıyoruz. Konya'daki veledromda önemli işler yaptık. Bu Ocak ayında tüm küçük yaştaki sporcularımıza Konya'da kamp ve eleme yaptırdık. Yeni bir takım kuruyoruz. 30-35 kişilik genç yıldızlar kategorisinden başlayarak takım oluşturuyoruz. Çünkü sadece olimpiyatlara katılan değil, madalya hedefleyen bir takım istiyoruz.

Ayrıca bir projemiz daha var. Artık halkın da veledroma ısınması, halk yarışlarının olacağı yeni bir projeyi de orta yaş grubuna, gran fondoculara bir imkan sağlamayı istiyoruz. Ülkedeki veledromun tanıtımı, gelişimi ile dünya ve Avrupa şampiyonalarının yapılmasıyla ilgili önemli projeler üzerinde de çalışıyoruz."