Geri Dön
Spor Genç takımla sahaya çıkan Serik Belediyespor'u 6-0 yenen Esenler Erokspor şampiyon olarak 1'inci Lig'de

Genç takımla sahaya çıkan Serik Belediyespor'u 6-0 yenen Esenler Erokspor şampiyon olarak 1'inci Lig'de

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup'ta ligin 38'inci ve son haftasında Antalya'da oynanan maçta Serik Belediyespor'u 6-0 yenen Esenler Erokspor şampiyon olarak 1’inci Lig'e yükseldi. Hafta içi açıklama yaparak maça çıkmayacaklarını duyuran Serik Belediyespor oyuncuları, karşılaşma öncesi stada gelerek sahaya çıkmak istedi. Ancak yönetim kurulunun dün aldığı karar uyarınca Serik Belediyespor sahaya genç takımla çıktı.

Genç takımla sahaya çıkan Serik Belediyespor'u 6-0 yenen Esenler Erokspor şampiyon olarak 1'inci Lig'de

Serik İsmail Oğan Stadyumu'nda oynanan ligin son hafta maçında Serik Belediyespor ile Esenler Erokspor karşı karşıya geldi. Serik Belediyesporlu futbolcular, geçen perşembe günü sosyal medyada yaptıkları açıklamada Zonguldak Kömürspor maçından sonra yalnız bırakıldıkları, peşinatlar ve maç başı ödemelerini alamadıkları, bu konuda muhatap bulamadıkları ve mağdur edildikleri gerekçesiyle Esenler Erokspor maçına çıkmama kararı aldıklarını duyurdu. Bunun üzerine Serik Belediyespor yönetimi ise maçtan bir gün önce aldığı kararla altyapı oyuncuları ile sahaya çıkacaklarını açıkladı.

KULÜP BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Serik Belediyespor Kulüp Başkanı İbrahim Şahin ise karşılaşma öncesi sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bu kareler 2 senedir kolay çekilmedi. Çıkarımız yoktu. Projelere beraber imzalar attık ve zorlu imkanlara rağmen başardık. 'Biz sahaya ve maça çıkmayacağız' açıklaması yapan, kampa katılmayan futbolcu kafilesi maça 2 saat kala 'Biz maça çıkacağız' diye stada geliyor. Bu zamana kadar zorlu imkanlar ile kulübü ayakta tutmaya çalıştık. Bir kulüp tarafından şahsıma yapılan açıklamalar asılsız, mesnetsiz ve üzüntü vericidir. Siz kendi maçınıza odaklanacağınıza bizim maçımıza gölge düşürmeyin. Futbolcular aranıp teşvik primleri gibi şeyler söylenip, sahaya çıkmaları istendiği gibi duyumlar aldık. Biz edepli ve şerefli şekilde bu zamana kadar ilerledik ve bu çizgimizi hiçbir zaman da bozmayız. 'Muhatap bulamadık' açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Görüşmeler yapılmış, cuma günü içeride kalan 1 prim ödemeleri şahsım tarafından yapılacaktı. Perşembe günü yaptıkları açıklama ile kulübü değil kendi çıkarlarını ve futbolu yerler altına almışlardır. As takım da, 'U' takımlarımız da bizim. Biz kime güvenirsek onların sahada olmasını isteriz. Serik'in gerçek çocukları sahada olacak ve üzerlerine düşeni sonuna kadar yapacak."

Serik Belediyespor ile Esenler Erokspor maçı öncesi Serik Belediyespor'da oynayan futbolcular stada gelerek maça çıkmak istedi ancak yönetim oyunculara izin vermedi. Serik Belediyespor takımı sahaya gençlerle çıktı. Serik Belediyespor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı Esenler Erokspor 6-0 kazandı. Maçı TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Esenler Erokspor Başkanı Zafer Topaloğlu da izledi.

ŞAMPİYONLUĞU KUTLADILAR

Maç sonunda Esenler Eroksporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler şampiyonluğu kutladı. Esenler Erokspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, maç sonunda yaptığı açıklamada, "Şampiyon olmak çok güzel bir şey. Bu benim antrenörlük hayatımda 7’nci şampiyonluğum. Sezon başından beri çok çalıştık. Tüm rakiplerimize üstünlük sağladık. Son maçımızda Serik Belediyespor'u yenerek şampiyonluğumuzu ilan ettik. Camiamıza ve bize destek veren herkese şampiyonluğumuz hayırlı olsun. Artık 1’inci Lig'deyiz" dedi.