Geri Dön
Spor İzmirli Antrenör Gençoğlu kupa koleksiyonu yaptı

İzmirli Antrenör Gençoğlu kupa koleksiyonu yaptı

Basketbol liglerinde yıllardır farklı kategorilerde görev yapan İzmirli Antrenör Engin Gençoğlu, 4 ayrı takımla 4 ayrı şampiyonluk yaşadı. Basketbol Süper Ligi ekiplerinde Pınar Karşıyaka’da uzun süre çalıştıktan sonra rotasını İzmir dışına çeviren Engin Gençoğlu 9 ay önce kurulan Basketbol Erkekler 2'nci Ligi ekibi Ayos Antalyaspor ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Antalya ekibiyle 21 maça çıkan başarılı çalıştırıcı 19 galibiyet elde ederek takımını Türkiye Basketbol Ligi’ne (TBL) yükseltti. Final serisinde İstanbul ekibi Pizza Bulls CO’yu 2-1 geride bırakan Gençoğlu’nun ekibi Ayos Antalyaspor, kurulduğu ilk sezonda şampiyonluk ipini göğüsledi.

İzmirli Antrenör Gençoğlu kupa koleksiyonu yaptı

Daha önce Fethiye Belediyespor’u TBL’ye yükselten Engin Gençoğlu, 2 yıl önce de Konyaspor’u Basketbol Süper Ligi’ne taşıma başarısını göstermişti. Gençoğlu geçen sezon Kosova Ligi ekiplerinden Trepça ile anlaşmış bu takımla Kosova Kupası'nı kaldırmıştı. 4 ayrı takımda 4 kupa kaldıran Gençoğlu, "Bu başarı ekip çalışmasının ürünüdür. Çok şanlı bir antrenörüm hep bana inanan oyuncularla, yöneticilerle çalıştım.

Bu sezonda yeni kurulmuş bir kulüp olmamıza rağmen disiplini ve hedefe ulaşma azmini hiç elden bırakmadan çok çalıştık. Hedefimiz daha bitmedi. Ayos Antalyapor’u Türk basketbolunda kalıcı bir takım yapıp Süper Lig'de yer almak istiyoruz" dedi.