Geri Dön
Spor Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’nın basın toplantısı yapıldı

Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’nın basın toplantısı yapıldı

Antalya'nın Serik İlçesinin turizm beldesi Belek'te 7-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Tenis Federasyonu’nun tekerlekli sandalye kategorisinde en önemli tenis organizasyonu olan BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’nın basın toplantısı yapıldı

Toplamda 21 ülkeden 44 takım ve 140 sporcunun yer alacağı organizasyonun basın toplantısı Megasaray Tenis Akademi’de yapıldı. Basın toplantısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Uluslararası Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Başkanı Alistair Williams, milli tenisçi Uğur Altınel ve Hollandalı tenisçi Diede de Groot katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Uluslararası Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Başkanı Alistair Williams, organizasyonu tekrar Antalya’da düzenledikleri için mutlu olduğunu belirterek, “Dördüncü kez bu organizasyon Türkiye’de gerçekleştiriliyor. İlk defa Megasaray ev sahipliği yapıyor. Dünya genelinde yapılan eleme turnuvalarının ardından 21 milletten temsilciler bugün burada bulunuyor. Çok özel bir yazın başlangıcındayız. Burada performans gösteren oyuncuların birçoğu Paris’te gerçekleştirilecek olan Paralimpik Olimpiyatları’na da katılacaklar” dedi.

Milli tenisçi Uğur Altınel ise Dünya Kupası’nı Türkiye’de oynamanın kendileri adına gurur verici olduğunu ifade ederek, “Ev sahibi olarak güçlü bir milli takımımız var. Hedefimiz, burada kupayı kaldırmak. Tabii ki tekerlekli sandalye tenisi, diğer branşlara göre daha zor. Hem sandalyeyi yönlendirmek hem de elinde raketle strateji kurmak, büyük bir zorluk. Kupayla birlikte bu güzel turnuvayı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

Hollandalı tenisçi Diede de Groot, ülke olarak şampiyonluk hedefiyle buraya geldiklerini aktararak, “Bu organizasyon, Paralimpik Olimpiyatları öncesi bizim için çok güzel bir hazırlık. Bu oyunlar öncesinde kendi çalışmalarımız ve diğer ülkelerle karşılaşma imkanı elde etmek bizler için ön hazırlık oluyor. Burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Hollanda, tekerlekli sandalye tenisinde çok başarılı bir ülke. Buradan şampiyon olarak ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise açıklamasında, “Böyle büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Buraya gelen sporculara başarılar diliyoruz. Türkiye’de tenis sporunda fark yaratan adımlar atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CENGİZ DURMUŞ: ITF BAŞKANI BU TURNUVALARI NE KADAR ÇOK HAK ETTİĞİMİZİ BİZE SÖYLEDİ

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise Türkiye’de birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapmaya devam ettiklerinin altını çizerek, “Uluslararası Tenis Federasyonu’nun tekerlekli sandalye kategorisinde en değerli haftasını yaşıyoruz. Bu en değerli haftada özellikle sporcularımızın da mücadele edeceği, başarı hedefi olan bir haftayı umutla takip ediyoruz. Bu turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve yerel yönetimlerle çok önemli stratejiler geliştiriyoruz. ITF Başkanı ülkemize birkaç kere gelerek bizim yaptıklarımızı gördüğünde bu turnuvaları ne kadar çok hak ettiğimizi bize söyledi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün 21 ülkeden 44 takımın yarışacağı bir haftaya giriyoruz. Böylesine güzel bir atmosferde sizlerle olabilme şansını yaşadık” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE İKİ KATEGORİDE KATILACAK

Türkiye organizasyona Erkekler ve Quad kategorilerinde dahil olacak. Sinem Oğuz’un kaptanlığını yaptığı Quad milli takımda dünya 12 numarası Ahmet Kaplan, dünya 15 numarası Ali Ataman, dünya 18 numarası Uğur Altınel ve dünya 33 numarası Fatih Karataş mücadele edecek. Selahattin Alptekin’in kaptanlığını yaptığı Tekerlekli Sandalye Erkekler Milli Takımında ise Emirhan Toper, Hakan Güngör, Hüseyin Erkan Çelik ve Turan Akalın yer alacak.

Megasaray Tenis Akademi’nin toprak kortlarında gerçekleşecek bu büyük organizasyonda Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Takımı; Hollanda, Şili ve Sri Lanka ile aynı grupta yer alıyor. Quad Milli Takımı ise Büyük Britanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’nın yer aldığı grupta mücadele edecek.