Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?

Galatasaray Kulübü, başkan Burak Elmas'ın idari açıdan ibra edilmemesinin ardından seçime gidecek. Şimdi en çok merak edilen konu sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanının kim olacağı.

Galatasaray'da mayıs ayında olağanüstü olarak seçim yapılacak. Olağan genel kurulda Burak Elmas ve yönetimi idari açıdan ibra edilmedi ve tüzüğün 87.22'nci maddesi gereği sarı-kırmızılılarda seçim hareketliliği başladı. Salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısı sonrası seçim takvimini açıklanmasını ve tarih olarak da 28 mayıs gösterilmesi bekleniyor. Bu arada seçim öncesi Galatasaray'da adaylar da konuşulmaya başlandı.

ESKİ BAŞKANLAR GÜNDEMDE

Galatasaray'da 34'üncü başkan Ünal Aysal ile 36'ncı başkan Dursun Özbek'i yeniden başkan olarak görmek isteyenler var. İki isimden en az birinin seçimde olması bekleniyor. Dursun Özbek'e geçmişte yapılan eleştirilerden pişmanlık duyan çok kişi var ve şu an Özbek'i destekliyor.

METİN ÖZTÜRK HAZIR

Son seçime iki yıl boyunca hazırlanarak büyük takdir toplayan Metin Öztürk, 893 oy almıştı. Öztürk seçimden sonra da ekibini dağıtmadı ve aynı şekilde çalışmaya devam etti. Olağanüstü yapılacak seçimde olması bekleniyor.

HAMAMCIOĞLU DA İSTENİYOR

Son seçimde bin 500 oy alan Eşref Hamamcıoğlu, genel kurula da konuşmasıyla büyük alkış topladı. Hamamcıoğlu güçlü bir listeyle seçime girerse hala en büyük adaylardan.

ABDURRAHİM ALBAYRAK'IN DURUMU NETLEŞMEDİ

Galatasaray'da uzun yıllar görev yapan eski ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, yine seçimin en önemli figürlerinden biri olacak. Albayrak'ın henüz birinci adam olarak mı yoksa ikinci adam olarak mı seçime gireceği netleşmedi.