Geri Dön
Adana Adanalı tiyatrocunun yazdığı ilk oyununa Üstün Akmen ödülü

Adanalı tiyatrocunun yazdığı ilk oyununa Üstün Akmen ödülü

Adanalı tiyatrocunun yazdığı ilk oyununa Üstün Akmen ödülü

Adanalı tiyatrocunun yazdığı ilk oyununa Üstün Akmen ödülü

ADANA,(DHA)- İSTANBUL’da 8’inci kez düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde 'Yılın Yerli Oyun Yazarı' ödülü, ‘O Zaman Küs Ölene Kadar’ oyununun Adanalı yazarı Doğaç Gözüdeli’ye verildi. Oyuncu, yönetmen ve yazar Gözüdeli, yazdığı ilk oyunla ödül almaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi.

Merhum tiyatro eleştirmeni, gazeteci ve yazar Üstün Akmen’in anısına 2016 - 2017 Tiyatro Sezonunda başlatılan Üstün Akmen Tiyatro Ödüllerinin Şaylan Akbaşoğlu Akmen başkanlığında Anta Toros, Ayşen İnci, Derya Özgören, Levent Kurumlu, Kıvanç Terzioğlu, Mahmut Şenol ve Pınar Çekirge'den oluşan seçici kurul üyeleri 2023-2024 sezonunda İstanbul'daki oyunları seyrederek değerlendirdi. Bu yıl 8'incisi düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, Bakırköy'de İBB Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kıvanç Terzioğlu ve Şaylan Akbaşoğlu Akmen'in sunumlarını yaptığı gecede Yılın Yerli Oyun Yazarı ödülü, ‘O Zaman Küs Ölene Kadar’ oyununun Adanalı yazarı Doğaç Gözüdeli’ye verildi.

HEYECANINI VE MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI

Ödülünü alırken konuşma yapan Gözüdeli, yazdığı ilk oyun ile ödül aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Gözüdeli, “Bu oyunla, oyun yazarı olarak ödül almak gerçekten beni çok heyecanlandırdı. Tabi bir metnin sahneye doğru taşınmasıyla oyun metninin kalitesi ortaya çıkıyor. Bu yüzden tüm yaratıcı ekibe teşekkür ediyorum. Bir de sahnedeki partnerim, Mehmet Taşyürek, aynı zamanda ortağım, dostum. Benimle bütün değirmenlere karşı beraber savaştığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sanatçıların ödülleriyle buluştuğu törende ayrıca Nişan Şirinyan ve Serpil Tamur'a Ustaya Saygı Ödülü, Mehmet Esatoğlu, Hamit Demir ve Gül Göker'e Üstün Akmen Onur Ödülü, Ani İpekkaya, Suphi Tekniker ve Aysan Sümercan'a Üstün Akmen Emek Ödülü, Kemal Başar'a Üstün Akmen Özel Ödülü ve Prof.Dr. Ayşegül Yüksel'e de Üstün Akmen Tiyatro Eleştirmen Onur Ödülü takdim edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber