Geri Dön
Adana Talasemi hastaları kan bağışı bekliyor

Talasemi hastaları kan bağışı bekliyor

Talasemi hastaları kan bağışı bekliyor

Talasemi hastaları kan bağışı bekliyor

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Talasemi Derneği, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü kapsamında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Adana'daki hastalarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Mehmet Öztaş, talasemi hastalarının kan bağışlarına ihtiyaç duyduğunu belirterek, vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Talaseminin önemini anlatmak amacıyla harekete geçen dernek yönetimi, Geleneksel Talasemi Günü etkinlikleri çerçevesinde kentteki hastalarla buluştu. Dernek Başkanı Mehmet Öztaş, talasemi hastalarının kan bağışlarına ihtiyaç duyduğunu belirterek, vatandaşları bağış yapmaya davet etti.

Kanın sürekli bir ihtiyaç ve tek kaynağının da insan olduğuna vurgu yapan Öztaş, “Talasemi hastaları her 21 günde bir 2 ünite kan alarak tedavilerini yaptırabilmekte ve bu şekilde hayatlarını idame ettirebilmektedir. Ancak 6 Şubat deprem felaketi sonrası kan stokları azalmış ve kan bulmak önemli bir sorun haline gelmiştir. Sağlıklı her bireyi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki hepimiz kan kardeşiz. Hepimiz bir gün kana ihtiyaç duyabiliriz. Talasemi hastalarını yaşama bağlayan en önemli ihtiyaç kandır. Kan bağışı noktasında vatandaşlarımızı kan vermeye çağırıyoruz” dedi.

4 BİNDEN FAZLA TALASEMİ HASTASI VAR

Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde yaşayan insanlar arasında Talasemi hastalığının taşıyıcılık yüzdesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Öztaş, "Ege Bölgesi’nde yüzde 5, Akdeniz Bölgesi’nde ise bu oran yüzde 13’ü buluyor. Ülkemizde yaklaşık 1 milyon 350 bin kişinin Talasemi hastalığı taşıyıcısı olduğu, 4 binden fazla da Talasemi hasta olduğu belirtiliyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber