Geri Dön
Balıkesir Balıkesir'in 16 ilçesinde sezon öncesi sulama kanaları temizlendi

Balıkesir'in 16 ilçesinde sezon öncesi sulama kanaları temizlendi

Balıkesir'in 16 ilçesinde sezon öncesi sulama kanaları temizlendi

Balıkesir'in 16 ilçesinde sezon öncesi sulama kanaları temizlendi

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) tarafından 16 ilçede gerçekleştirilen kanal temizliği, devrilen kanaletlerin yerleştirilmesi ve bakım, onarımı ile yabancı otlarla mücadele çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Benzer çalışmaların diğer ilçelerde gerçekleştirileceği bildirildi.

BASKİ, nüfusunun 3'te 1'i kırsal mahallelerde yaşayan kentte tarımsal sulamanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 71 bin 727 hektar alana hayat veren toplam 2 bin 764 kilometre tarımsal sulama kanalı ve kanaleti bulunan Balıkesir'de sulama sezonu öncesinde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları hız kazandı. Altıeylül, Karesi, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey, Kepsut, İvrindi, Havran, Burhaniye, Manyas, Gönen, Bandırma, Erdek, Gömeç, Balya ve Susurluk ilçelerinde bulunan sulama tesislerine ait kanalların tamamında; makina ve insan iş gücüyle temizliklerini yapan BASKİ ekipleri ayrıca sulama sahasındaki devrilen kanaletleri yerlerine yerleştirip, paletli kepçelerle ana kanalların içinde biriken tortuları temizledi. Yosun ve yabancı otlarla mücadele konusunda da ilaçlama işlemleri gerçekleştiren BASKİ ekipleri, bu ilçelerde bulunan kapalı sistem tesislerinin hat dolumlarını da yaparak sistem arıza kontrollerini de sağlıyor.

BASKİ, çiftçilerin kesintisiz ve temiz suya ulaşımını sağlamak amacıyla tüm çalışmalarını 16 ilçede tamamladı. Sezon hazırlıkları diğer ilçelerde de hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği bildirildi.

Sulama kanallarında yapılan temizlik nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Mert Kaygan, geçen yıl yapamadığımız sulamayı bu yıl yaparak tarlamızdaki verimi artıracağız" dedi.

Çiftçi Nurullah Kocabaş da geçen yıl tarlalarının susuz kaldığını belirtip, "O nedenle ekemedik. Aralıklarla kanal temizlenirse bizler için çok daha iyi olacak" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber