Geri Dön
Bingöl BİNGÖL Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerden öldürülen meslektaşları için protesto

BİNGÖL Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerden öldürülen meslektaşları için protesto

BİNGÖL Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerden öldürülen meslektaşları için protesto

BİNGÖL Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerden öldürülen meslektaşları için protesto

DOĞU ve Güneydoğu'da çeşitli sendika üyesi çok sayıda öğretmen, İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği olayı protesto etti.

Bingöl, Batman, Elazığ, Mardin ve Şırnak'ta çeşitli sendika üyesi çok sayıda öğretmen, İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği olayı protesto etti. Bingöl'de Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ile Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri, Genç Caddesi'nde toplanarak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava, artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır dedi.

ŞIRNAK'TA SİYAH ELBİSELİ PROTESTO

Şırnak'ta Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, siyah elbiseler giyerek basın açıklaması düzenledi. Sendika binası önünde toplanan öğretmenler, şiddet yasası için imza topladı. Batman, Elazığ ve Mardin'de de çeşitli sendikalara bağlı öğretmenler, basın açıklaması düzenleyerek eğitimde şiddet olaylarına tepsi gösterdi. Öğretmenler, eğitimde şiddet olaylarının son bulması için gereken adımların atılmasını istedi.

Haber-Kamera: Salih KESKİN - Sekvan KÜDEN - Aziz ÖNAL - Bayram AYHAN / MARDİN, ŞIRNAK, BİNGÖL, BATMAN,(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber