Geri Dön
Merkez Bitlis'te Eğitim Bir-Sen üyelerinden açıklama: "Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz!"

Bitlis'te Eğitim Bir-Sen üyelerinden açıklama: "Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz!"

Bitlis'te Eğitim Bir-Sen üyelerinden açıklama: "Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz!"

Bitlis'te Eğitim Bir-Sen üyelerinden açıklama: "Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz!"

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te Eğitim Bir-Sen üyeleri, İstanbul Eyüp Sultan'da özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Bitlis Mevlana Parkı'nda toplanan , “Eğitimcinin akan kanı dursun” yazılı pankart açan üyeler, İbrahim Oktugan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Üyeler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, yıllardır kanayan yara haline gelen şiddet olaylarına karşı tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunduklarını söyledi.

Artık ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması gerektiğini vurgulayan Durak, "Öğretmen, memur hizmetli, şef şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz. Bugüne kadar kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk. Sendika olarak, geçen yıl hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep edip son ana kadar sergilediğimiz ısrarın gereği yapılmadı. O gün gereği yapılsaydı belki bugün daha farklı konuşmak mümkün olacaktı. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz.”dedi.

Düzenlenen basın açıklaması sonrası slogan atan üyeler, sessizce dağıldılar. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber