Geri Dön
Merkez Vali Karaömeroğlu: Bitlis'te mart ve nisan aylarında 432 operasyon düzenlendi

Vali Karaömeroğlu: Bitlis'te mart ve nisan aylarında 432 operasyon düzenlendi

Vali Karaömeroğlu: Bitlis'te mart ve nisan aylarında 432 operasyon düzenlendi

Vali Karaömeroğlu: Bitlis'te mart ve nisan aylarında 432 operasyon düzenlendi

Özcan ÇİRİŞ- Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Valisi Erol Karaömeroğlu, kentte mart ve nisan aylarında başta terör örgütlerine yönelik olmak üzere 432 operasyonun düzenlendiğini söyledi.

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, mart ve nisan aylarında gerçekleşen asayiş olaylarının değerlendirme toplantısına katıldı. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı ve Emniyet Müdür Vekili Berat Günçiçek'in de bulunduğu toplantının ardından Vali Karaömeroğlu, açıklamalarda bulundu. Emniyet ve Jandarmadan oluşan toplam 4 bin 631 personelle huzur ve güveni sağladığını belirten Vali Karaömeroğlu son 2 ayda kentte 432 operasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, "Başta PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere ülkemizin bütünlüğüne milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine yönelik olarak son 2 ayda ilimiz genelinde 432 terör operasyonu icra edilmiştir. Son 2 ayda, 72 düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyon yapılmış. Bu operasyonlar sonucunda toplam 429 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz koordinesinde sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilmişlerdir. Ayrıca göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapan 49 organizatör ise adli makamlara sevk edilmiştir. 39 uyuşturucu operasyonu yapılmış, icra edilen bu operasyonlar sonucunda 64 şüpheliden 21’i tutuklanmıştır. En iyi narkotik polisi anne projesi kapsamında 317 etkinlik yapılmış, 683 vatandaşımıza ulaşılmıştır" dedi.

‘MART VE NİSAN AYLARINDA 983 ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ’

Kentte 2024 yılının Mart ve Nisan aylarında, 983 asayiş olayının meydana geldiğini belirten Vali Karaömeroğlu, "Asayiş olayları aydınlatma oranında 2023 yılında aydınlatılma oranı yüzde 96 iken, 2024 yılında yüzde 98 oranına yükselmiştir. Mala karşı işlenen suçlarda, evden hırsızlık, iş yeri ve kurumdan hırsızlık, olaylarında 2023 yılında 64 olay gerçekleşmişken 2024 yılında ise yüzde 67 azalarak 21 olaya inmiş bulunmaktayız. Bunu daha da aşağılara çekmek için ekiplerimizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Kent genelinde son 2 ay içerisinde, 301 bin 39 şahıs sorgulanmış, 2 bin 982 umuma açık işyerinin kontrol ve denetimleri yapılmış ve 158 bin 841 de araç sorgulanmıştır. Yapılan bu denetim ve sorgulamalar neticesinde 4 bin 364 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 145’i tutuklanarak Bitlis Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Yapılan trafik uygulamalarında, 92 bin 447 araç kontrol edilmiş 11 bin 781 araç ve araç sürücüsüne trafikte kurallara uymadıkları için İdari Para Cezası uygulanmış ve 692 araç trafikten menedilmiştir. Son iki ayda, 212 trafik kazası meydana gelmiş, meydana gelen bu trafik kazalarında maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 173 vatandaşımız da yaralanmıştır. İlimizde 793 aile içi şiddet olayı meydana gelmiş, bu olaylar karşısında 140 şahsa önleyici tedbirler alınmıştır" ifadelerini kullandı.

‘HUZURUMUZU VE GÜVENLİĞİMİZİ KORUMA KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK’

Bitlis’in, tarihi boyunca pek çok zorluğu aşarak bugünlere geldiğini söyleyen Vali Erol Karaömeroğlu, "Güçlü sosyal dokusu, yüksek güvenlik standartları ve kardeşlik ruhu ile ön plana çıkmış bir şehirdir. Bizler, bu mirası korumak ve daha da zenginleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Siber suçlardan trafik güvenliğine, terörle mücadeleden asayiş olaylarının azaltılmasına kadar her alanda kaydettiğimiz ilerlemeler, bu uğurda sarf ettiğimiz çabaların bir göstergesidir. Hiçbirimiz unutmamalıyız ki; Bitlis'in güvenliği, her bir Bitlislinin emeği ve katkısıyla pekişmektedir. Bu yüzden, güvenlik güçlerimizle omuz omuza vererek, huzurumuzu ve güvenliğimizi koruma konusundaki kararlılığımız sürecektir. Bitlis, Anadolu'nun kalbinde parlayan bir yıldız olarak, huzur ve güvenin sarsılmaz kalesi olmaya devam edecektir" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber