Geri Dön
Burdur BURDUR Kurtuluştan Cumhuriyetin 100'üne Müzikal Yolculuk etkinliği

BURDUR Kurtuluştan Cumhuriyetin 100'üne Müzikal Yolculuk etkinliği

BURDUR Kurtuluştan Cumhuriyetin 100'üne Müzikal Yolculuk etkinliği

BURDUR Kurtuluştan Cumhuriyetin 100'üne Müzikal Yolculuk etkinliği

BURDUR'da Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 'Mayıs 1919- Kurtuluştan Cumhuriyet'in 100'üne Müzikal Bir Yolculuk' etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üniversitenin Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliği Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar ilgi ile izledi. Etkinlikte, kurtuluştan Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanmış yaylı orkestrası ve Türk müziği sazlarıyla düzenlenmiş türküler, hikayeler, canlandırma ve dans gösterileri müzikal tadında sunuldu.

Etkinliği hazırlayan ve yöneten MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki Nacakcı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde böyle bir program hazırladık. Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinden başlayıp Orta Anadolu'ya gelip Büyük Taarruzla düşmanı İzmir'de denize döküp daha sonra Cumhuriyetin kazanımlarını kronolojik sıra ile sergiledik. En sonda da tüm Türkiye'nin halk oyunları örnekleri ile sonuçlandırdık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun" dedi.

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber