Geri Dön
Diyarbakır Diyarbakırlı sanatçı yeni şarkısının lansmanını halay çekerek yaptı

Diyarbakırlı sanatçı yeni şarkısının lansmanını halay çekerek yaptı

Diyarbakırlı sanatçı yeni şarkısının lansmanını halay çekerek yaptı

Diyarbakırlı sanatçı yeni şarkısının lansmanını halay çekerek yaptı

Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIRLI ses sanatçısı Ekin Akkaş, Diyarbakır için yazdığı şarkının lansmanını tarihi On Gözlü Köprü’de davul zurna eşliğinde yaptı. Diyarbakırlıların yanı sıra tarihi köprüyü gezmeye gelenler de Akkaş ile birlikte halay çekerek şarkıya eşlik etti.

Diyarbakırlı sanatçı Ekin Akkaş, kent için yazdığı, söz ve müziği kendisine ait, ‘İstanbul sizin olsun, Diyarbekir benim olsun’ adlı yeni şarkısının lansmanını Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü Köprü’de davul zurna eşliğinde halay çekip, şarkıyı seslendirerek yaptı. Diyarbakır’ın tanıtımının hedeflendiği şarkının klibinde de, On Gözlü Köprü’nün yanı sıra, Dört Ayaklı Minare, Ulu Cami, Dengbej evi ve Sur sokakları gibi kentin sembol noktaları yer aldı.

Şarkısında Diyarbakır’ın tanıtımını ön plana aldığını belirten Akkaş, şöyle konuştu:

“Diyarbakır’ın güzelliklerini yansıtmak için yola çıktık. Bir de Diyarbakırlı olduğum için dedim ki, ‘İstanbul senin olsun, Diyarbakır benim olsun.’ İstanbul çok güzel bir şehir, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi ama Diyarbakır da bir o kadar güzel. Trafikten dolayı çok böyle insanlar İstanbul’un o güzelliklerini biraz yok etmeye başladılar. Metropol şehirler nefes alınmaz hale geldi. Buradaki amacımız da insanlar artık kendi şehirlerine ve köylerine dönsünler. Çünkü üreten bir çiftçi olmazsa, üretmezse ülkenin ayakta durma şansı yok. Ben de dedim, ‘İstanbul senin olsun, Diyarbakır benim olsun. Dünya malı senin olsun, kuru ekmek benim olsun.’ Yani kuru ekmeğe talim etmek için yola çıktım ve bu türkü ortaya çıktı. Sağ olsun kısa bir zaman içerisinde çok beğeni kazandı. On Gözlü Köprü üzerinde yabancılar da çok ama onlar da çok büyük ilgi gösterdiler. İnanılmaz bir keyif.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber