Hacıbaba Pastaneleri’nden 'karamelli' baklava ve kadayıf

Selim KAYA-Serhat ÖZDEMİR/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR’da 1 yıllık araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda karamelli baklava ve karamelli kadayıfı da piyasaya sunan Hacıbaba Pastaneleri sahibi Yılmaz Elaldı, “Soğuk baklava da üretip tüm Türkiye’ye hediye ettiğimiz bir üründür. Karamelli kadayıf ile karamelli baklava da soğuk baklava tarzında çok değişik. Tat olarak son 20 gündür insanlarımıza sunmamıza rağmen, çok büyük ilgi gördü” dedi.
Türkiye genelinde 24 şubesi, 3 fabrikası ve 700’ü aşkın personeliyle Diyarbakır'ın ünlü markaları arasında yer alan Hacıbaba Pastaneleri, tatlı severlerin gözdesi haline gelen soğuk baklavadan sonra, karamelli baklava ve karamelli kadayıfı da piyasaya sundu. Az şerbetli, sütlü, soğutulmuş ve üstüne çikolata parçaları serpiştirilip, sütlü nuriye ve güllaçtan esinlenerek ortaya çıkarılan soğuk baklavadan sonra, Hacıbaba Pastaneleri sahibi Yılmaz Elaldı, 1 yıllık araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucunda keşfettikleri karamelli baklava ve kadayıfı, yeni bir lezzet olarak kazandırdıklarını söyledi.
‘6-7 ÇEŞİT PATENTLİ ÜRÜNÜMÜZ VAR’
Firma olarak değişik tatlar çıkardıklarını ve ürünlerinin 6-7 çeşidinin patentli olduğunu ifade eden Yılmaz Elaldı, “Firma olarak da sadece klasik ürünlerde kalmayıp insanlara değişik tatlar çıkarmak istiyoruz. Birçok ürünümüz var. Diyarbakır’a has ürünlerimiz var. Karamelli kadayıfın, karamelli baklavanın ötesinde ARGE’lerde tekrardan yeni yeni ürünlerimiz var. Zaman zaman çıkarıp halkımıza sunacağız. İki ürünümüz karamelli kadayıf ve karamelli baklava bir yıla aşkın deneme yanılma yoluyla bulduğumuz bir ürün. Bu iki ürünümüzün de tescilleri için başvuruda bulunmaktayız. Bu ürünü bize tek değil, Türkiye’ye hediye etmek için bu ürünleri çıkarıyoruz. Bizim bir ARGE ekibimiz var. ARGE ekibimizin içinde, gıda mühendislerimiz, teknikerlerimiz, büyük ustalarımız ve ustabaşlarımız var. Bir ekip olarak, olmazsa olmazımız hijyendir. Ondan sonra lezzetlere geçiyoruz. Gıda mühendislerimiz, çok titiz çalışmalar sonucunda özellikle bizim temel felsefemiz olan hijyen üzerinde büyük bir titizlikle duruyorlar” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI







