Geri Dön
Islahiye Gaziantep'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Gaziantep'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Gaziantep'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Gaziantep'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

GAZIANTEP’in İslahiye İlçesinde, öğretmenler eğitimde şiddete tepki göstererek, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim sen ve Türk Eğitim Sen, sendikaları İslahiye Demokrasi Meydanında toplanarak İstanbul’da İbrahim Oktugan'ın bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesini protesto etti.

Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim sen sendikaları adına açıklama yapan Tolga Tataroğlu, şiddetin arkasındaki olayların araştırılması ve eğitimde şiddetin son bulması gerektiğini söyleyerek, öToplum olarak hayatımım her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırılarım önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye'nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB'i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz"dedi.

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber