Geri Dön
Avcılar İstanbul - Avcılar’da cemaate bağımlılık semineri

İstanbul - Avcılar’da cemaate bağımlılık semineri

İstanbul - Avcılar’da cemaate bağımlılık semineri

İstanbul - Avcılar’da cemaate bağımlılık semineri

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR Merkez Ulu Camii’nde Cuma namazı için gelen cemaate vaaz yerine uzman tarafından bağımlılık ve önlenmesi konusunda seminer verildi.

Yeşilay Avcılar Şubesi, Avcılar Kaymakamlığı ile birlikte toplumun her kesimine ulaşabilmek ve bağımlılıkla daha etkin mücadele yapmak için işbirliği yaptı. Kaymakamlığa bağlı bağımlılıkla mücadele birimi Merkez Ulu Camii’nde bugünkü Cuma namazından önce Psikolojik Danışman Abdülsamet Can tarafından günümüzde karşılaşılan uyuşturucu, teknoloji dahil tüm bağımlılıklarla ilgili sinevizyon gösterisi desteğinde seminer verildi. Yeşilay Şube Başkanı Sevtap Sarı, toplumun her kesimine ulaşarak bağımlılığın önüne geçmeye çalıştıklarını, cami cemaatine de ulaşmak istediklerini anlatırken, “Buraya gelenlerin gelinleri, oğulları, çocukları, komşuları var. Güzel şeyler ağızdan ağıza yayılır gibi bir söz var. Biz de burada anlatılanların yayılacağına inanıyoruz” dedi.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, bağımlılıkla mücadele biriminin zaman zaman çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ettiklerini anlatırken, “Bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak için gerekli her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Uzman Psikolog Abdülsamet Can da, bağımlılığın önlenmesinde anne ve babalara önemli görevler düştüğünü, cami, cemevi ve kahvelerde, pazarlarda bu konuda çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Can, “Çocuklarımızın korunması onlara destek çıkılması gerekiyor. Onların, yargılanmasında rol model olunması büyük önem arz ediyor bu doğrultuda yapmamız eğitimlerin verimli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Camideki seminerden görüntüler

-Uzman Abdülsamet Can konuşurken ve cemaat dinlerken

-Yeşilay Başkanı Sevtap Sarı ve dernek üyeleri

-Sarı ile röportaj

-Kaymakam Kemal İnan ile röportaj

-Uzman Psikolog Abdülsamet Can ile röportaj

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber