Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- KÜÇÜKÇEKMECE'DE SU BİRİKİNTİSİNE DÜŞEREK ÖLEN EDANUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)-KÜÇÜKÇEKMECE'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Cezaevi'nde bulunan baba Emrah Boduk jandarmalar eşliğinde cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül'de katıldı.

Fatih Mahallesi, Menekşe Sahil Parkı içerisinde dün 16.00 sıralarında yaşanan olayda, ailesiyle birlikte piknik yapan 5 yaşındaki Edanur Gezer, İBB tarafından yapılan kazı çalışmasının ardından oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetti. Edanur'un cenazesi Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde 17.00'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Esenyurt Eski Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve aile yakınları katıldı.

EDANUR'UN CENAZESİNE BABASI JANDARMALAR EŞLİĞİNDE KATILDI

Edanur'un cenazesi, Ailesi tarafından sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yaklaşık 2 yıldır Marmara Cezaevi'nde bulunan Edanur'un babası Emrah Boduk, Jandarmaların eşliğinde cenazeye katıldı. Cenaze töreni sırasında Edanur'un annesi Nurcan Gezer ile babaannesi Sümbül Uflaz sinir krizi geçirdi.

"KUYUNUN İÇINE DALDIM"

Edanur'un dayısı Selçuk Yaşar olay anını anlattı. Yaşar, "Ailecek piknik yapıyorduk, aradan 10-15 dakika geçti, sonra bizim kız fark etti. Kızı getirin bir şeyler yesin dediler, bir tane çocuk parkta oynuyordu. Bizim kızı yanına gönderdik baktık, o değilmiş. Sonra biz kızı aramaya kalktık, güvenliğe dedim ki; bizim kız çocuğumuz kayboldu, sonra o da bizimle beraber aramaya başladı. Sonra baktım bizim mangal yaptığımız yere geldi. Orada bir tane kuyu vardı. Zaten üstünü su kapatmış, sonradan kapatmışlar zaten. Sonra baktım, üstünde yüzükoyun yatıyor. Kuyunun içine daldım zaten ben kızı aldım. Çamurun üstüne koydum, sonra ben çıktım yukarı. Bunu çevirdim kendime doğru, baktım dudakları mosmordu. Sonra ben kucağıma aldım zaten dedim bu gitmiş hani dedim. Etrafını da çevirmişler deniliyor ama etrafında hiçbir şey yok. Kimse gelip demedi yani burada bir kuyu var. Kuyu 2-3 metre vardır. Beni çekiyor zaten, ben toprağa tutundum. Tek elimle aldım, koydum. Sonra ben kendimi çıkardım zaten yukarı. Ben bunu aldım gittim. Biraz masaj filan yaptım nefes verdim" dedi.

Görüntü Dökümü:

Anneden detaylar

Babaanneden detaylar

Babadan detaylar

Cenazeden görüntüler

Defnedilmeden görüntüler

Röportaj

Genel ve detaylar

==============

2- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL EDANUR'UN CENAZE TÖRENİNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Vehbi DEMİR-Özcan KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer'in cenaze törenine katıldı. Gül, "Bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için, Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Gül, cenaze töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gül, "Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef, çukara düşerek. Bizler de Esenyurt'ta Kıraç'ta cenaze törenine geldik. Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor. Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı? Yok mu? Kusur var mı? Yok mu? Ya da kimlerin kusuru var? O adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yeni yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için, tedbirleri hangi kurum ne yapacak? Neler yapması gerek? Onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde birçok sıkıntısı var. Onlarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Edanur'la ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Gül, "Bütün ölüm olaylarında olduğu gibi savcılarımız titizlikle bu olayı soruşturacaklardır. Soruştumanın neticesinde ne çıkar? Ne olur? Bilmiyoruz, hep birlikte bu süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü

Vali Gül'ün açıklamaları

Gül'ün cem evinden ayrılması

============

3- BEYKOZ'DA İŞ YERİNDE SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- BEYKOZ'da, husumetli olduğu kişiyi, iş yerinin önünde 4 el ateş ederek yaralayan motosikletli saldırgan, olayın ardından kaçarak kayıplar karıştı.

Olay, 22.30 sıralarında, Kavacık Mahallesi Kürşat Caddesi'nde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi, motosikletiyle husumetli olduğu İsmail K.'nin iş yerinin önüne gelerek 4 el ateş etti. Açılan ateş sonucu iş yerindeki İsmail K. yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıyı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken olay yeri inceleme ekipleri incelemede bulundu. Polis ekipleri, saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yeri inceleme ekiplerinin görüntüsü

-Olay yerinden görüntüler

-İş yerinden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

4- SİLİVRİ'DE OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KAMYONET TAKLA ATTI, ŞOFÖRÜ CAMDAN FIRLADI: 2 YARALI

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA) - SİLİVRİ'de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önünde giden kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle şoför, takla atan kamyonetin camından fırladı. Kazada, kamyonet şoförü ile otomobil sürücüsü yaralandı. Kaza anı, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaza, dün saat 20.00 sıralarında, Silivri Silviya Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen otomobil sürücüsü, kullandığı otomobille makas atarak ilerlediği sırada, direksiyon hakimiyetini kaybederek aynı yönde önünde ilerleyen kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet takla atarken kamyonet şoförü ise camdan fırlayarak düştü. Yoldan geçenler bir yandan yardıma koşarken diğer yandan da durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kamyonet şoförü ile otomobil sürücüsüne ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri, yolda güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan kamyonet ve otomobil, çekiciler yardımıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Polis ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otomobilin çarpmasıyla kamyonetin savrulduğu görülüyor. Kamyonet takla attığı sırada şoförü camdan fırlayarak metrelerce yüksekten yere düşüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

5- ÜMRANİYE TEM OTOYOLU'NDA HAFİF TİCARİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI

Muharrem ÇAM/ İSTANBUL,(DHA)-ÜMRANİYE TEM Otoyolu'nda seyir halindeki hafif ticari araç alev alev yandı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken araç kullanılamaz hale geldi.

Yangın, 20.30 sıralarında TEM Otoyolu Üsküdar istikametinde seyir halindeki hafif ticari araçta çıktı. Edinilen bilgiye göre, Ömer Kaygusuz'un kullandığı 34 RC 7722 plakalı hafif ticari araç, seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükseldi. Dumanları fark eden Kaygusuz aracı emniyet şeridine çekti. Kısa sürede büyüyen alevler hafif ticari aracı sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken araç kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle trafik yoğunluğu oluşurken, söndürülen aracın çekici ile olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü dökümü

Aracın yanması (Cep telefonu)

İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

Polis ekiplerinin görüntüsü

Yanan aracın görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

6- BEYOĞLU'NDA OTELDE YANGIN

Zeki GÜNAL/İSTANBUL, (DHA)-BEYOĞLU'nda bir otelin SPA bölümünde yangın çıktı. Otelde bulunanlar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilirken yangına müdahale eden iki çalışan dumandan etkilendi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, otelin kafe bölümünde oturan müşterilerin hiç bir şey yokmuş gibi oturmaya devam etmesi dikkat çekti.

Yangın, 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi'nde buluna bir otelin SPA bölümünde çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otelde bulunanlar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edilirken, yangına ilk madaheli yapan 2 otel çalışanı dumandan etkilendi. 2 kişiye ambulansta müdahale edilirken yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, otelin kafe bölümünde oturan müşterilerin hiç bir şey olmamış gibi davranması dikkat çekti.

Görüntü dökümü

Olay yerine giden itfaiye ekipleri

İtfaiye ekibinin otele girmesi

Müşterilerin tahliye edilmesi

Bazı müşterilerin hiçbir şey yokmuş gibi kafede oturmaya devam etmesi

Yangına ilk müdahale yaparken dumandan etkilenen çalışanlar

Ambulansta oksijen verilen kişiler

Genel ve detay görüntüler

7- SARIYER'DE DOĞALGAZ KUTUSUNA ÇARPAN OTOMOBİL TAKLA ATTI: 2 YARALI

Ozan URAL/İSTANBUL, (DHA) - SARIYER'de, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla attı. Otomobilin içinde sıkışan iki kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 02.30 sıralarında, Sarıyer Büyükdere Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 10 AIU 827 plakalı otomobil, önce kaldırımda bulunan doğalgaz kutusuna çarparak takla attı. Otomobil, daha sonra önünde park halinde bulunan servis minibüsüne çarparak durabildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası otomobilde sıkışan biri kadın iki kişi, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza sonrası olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, herhangi bir olumsuzluk olmaması için gazı keserek tedbir aldı. Polis ekipleri, kazanın yaşandığı yolda güvenlik tedbirleri alırken kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Kaza yeri

Kazaya karışan araçlar

Polis ekipleri

İtfaiye ekipleri

İGDAŞ ekipleri

Genel ve detaylar

8- KADIKÖY'DE SOKAKTA YÜRÜYEN BABA İLE KIZINA SÖZLÜ TACİZ

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU\İSTANBUL,(DHA)- KADIKÖY'de sokakta yürüyen 6 yaşındaki kızıyla birlikte yürüyen akademisyen baba, bir kadın tarafından sözlü tacize uğradı. Kadının baba ile kıza "Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız" dediği öğrenilirken karakola giden taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Olay, dün 18.45 sıralarında, Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre baba T.K.(43) ile 6 yaşındaki kızı, sokak üzerinde sohbet ederek ilerlediği esnada M.G. (73) isimli kişinin sözlü tacizine uğradı. Baba ile kızın konuşmasına dahil olan M.G., "Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız "diyerek hakaret etti. Olay sonrasında durumu polis ekiplerine bildiren baba T.K., o anları cep telefonu ile kaydetti.

Polis merkezine götürülen taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Yapılan inceleme sonucu T.K.'nın akademisyen, M.G.'nin ise emekli hemşire olduğu öğrenildi. Yaşanan olay sonrasında her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu, T.K. hakkında "Hakaret" suçundan adli işlem başlatılırken, M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama - Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

cep telefonu görüntüsü

-Olay sonrasında babanın cep telefonu görüntüsü

-Kızını taciz eden yaşlı kadının görüntüsü

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber